חבר פוגע בכוונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/13 12:05 כט באלול התשעג

שאלה

שלום יש לי חבר שהוא היה חבר אחד הטובים שלי אותו חבר תמיד מנסה לפגוע בי ולהטיל בי אשמות רעות של לשון הרע עליו וכל זה והוא יודע שאני לא מדבר לשון הרע על אף אחד הכוונות שלו תמיד לפגוע בי בכוונה הוא כל פעם פוגע בכוונה ואז מבקש סליחה ואני התרחקתי ממנו ועכשיו הוא פוגע בי ממד שאני נכנס לדיכאון עצב ומועקות כאלה ואני אמרתי לו שזה פוגע הוא לא אכפת לו העיקר הרצונות שלו ועכשיו הייתה לי חברה והוא יודע שעם הוא יצא איתה אני יפגע כי אני אוהב אותה עדיין אז מה שהוא עושה הוא יוצא איתה ואז מבקש סליחה כמו תמיד ואני סולח לו עכשיו כל פעם שאני מרגיש כעס אני משתדל שלא לכעוס ולדבר עם ה׳ יתברך אני באמתה לא עושה לאף אחד רע עם אני פוגע במישהו חס וחלילה בלי כוונה אני מבקש סליחה אבל אותו חבר בכוונה פוגע בי תמיד הוא היה מנסה להשיג מה ששייך לי ותמיד אמרו לי תתרחק ממנו הוא מקנא בך וכל זה ואני לא התרחקתי ממנו תמיד המשכתי להיות חבר טוב ולעזור לו בכל דבר שרק ביקש ממני והרגשתי כמו סכין בלב שזה ממנו ככה אני ממש פוגע עם שברון לב ודיכאון ואני שואל למה זה מגיע לי הרי אני שומר מצוות מתפלל הכל משתדל על לשון הרע וכל דבר רע בעיני ה׳ למה אז מה חטאתי ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה שואל מה חטאתי?
התשובה היא שהקשיים בחיים הם לא עונש.
לעיתים קרובות הקשיים בחיים הם נסיונות, כמו שד' אמר לאברהם לעקוד את יצחק - זה לא היה עונש אלא נסיון.

גם הקשר שלך עם החבר זה סוג של נסיון שאתה צריך להתמודד אתו.
יכול להיות שהחבר הזה איננו חבר ושהוא באמת רוצה רק לנצל אותך, אולי הוא מקנא בך.
אבל יכול להיות שיש דברים שאתה עושה ופוגע בו בלי לשים לב ובלי כוונה רעה.
לכן כדאי שתשב אתו לשיחה רצינית ותברר אתו את כל הקשר בינכם. אתה תאמר לו כל מה שקשה לך ותקשיב היטב למה שהוא אומר לך.
אתה צריך לומר לו מראש שאתה רוצה לפגוש אותו כדי לדבר על החברות שלכם, הוא צריך לדעת שאתה רציני מאוד וזו שיחה חשובה לך.
לאחר השיחה, בעקבות מה שאמרת ומה ששמעת ממנו, תברר עם עצמך ותחליט על המשך הדרך: או לתקן את הקשר משני הצדדים או לסיים אותו.
אם החלטת לסיים את הקשר אתה יכול לומר לו שהקשר ביניכם לא טוב לך ואתה מעדיף לסיים את הקשר הזה.
אתה יכול לא לומר דבר אלא לצנן את הקשר בפועל, בכך שתשתדל להתרחק ממנו.

שנה טובה!