חבר משפיע לרעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/04/02 18:13 טו באייר התשסב

שאלה

שלום הרב

אני לומד בפנימיה דתית בכיתה יב,ולפני חודש בערך עברתי לחדר שהיו שם שני חברים טובים שלי,הבעיה היא שאחד מהם הוא ברמה דתית נמוכה,וגורם לי להיות פחות דתי(אני מעריך)זה מתחיל בזה שאני מקלל הרבה יותר,לא קם לתפילות,וגם מתקשה להפסיק בהוצאת זרע לבטלה בגלל האווירה.

אבל הוא גם חבר מאוד מאוד טוב שלי,וברור שהאשמה היא בעיקר בי,מה אני צריך לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני מבין ללבך. הגדרת את המצב בצורה בוגרת ואחראית: מחד - אי אפשר להאשים את החבר. מאידך - האוירה, המצב הכללי יוצר תשתית נפשית המאפשרת לגיטמציה לחטא. כנראה, בשל כך אמרו חכמים - הרחק משכן רע. ובכלל, במקומות מסויימים, כאשר מדובר על חבר המשפיע לרעה משתמשים בשם "רע" כמו: "ולאמנון רע ושמו..."

חברות איננה נמדדת רק בשהיה המשותפת בחדר. אני חושב שאם אתם חברים אמיתיים ואוהבים ונמעריכים האחד את השני, תוכלו לשבת יחד לשיחה חברית בה תסביר מדוע העובדה שאתה עובר חדר איננה פוגעת בחברותכם ובאהבתכם.

עזוב את החדר וחזור לעצמך. מהר. לפני בהחריג יהפוך להרגל!

בברכה,

שי