חבר לשעבר

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/02/02 15:06 יא באדר התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

לפני כמה שבועות שאלתי אותך בנוגע לחבר בגיל 14 ואמרת לי שזה לא מתאים לכן אני צריכה להיפרד ממנו וזה מה שעשיתי. הבעיה היא שהוא לא נותן לי מנוח ורק שואל אותי למה למה הרי היה לנו קשר כל כך טוב והוא צודק. מה אני יכולה להגיד לו? הרי שנינו חברים בבנ"ע ומתרועעים בחברה מעורבת!

תשובה

ב"ה

תהילה
ברכת ה' עלייך!

ראשית, כל הכבוד לך על הכוח לקבל החלטות גם אם הן קשות לביצוע. זה מעיד על כך שיש בך כוחות גדולים. דוקא משום כך, אין לך לשנות את דעתך. אמרי לו שגם את חושבת שהקשר היה נאה אבל היו לו בעיות אחרות שכאשר שוקלים את התמונה בכללותה, הנזק גדול מהתועלת.
לכן, אני מציע לחזור ולהסביר עד כמה הנזק גדול ועד כמה הוא מועיל גם לו.
אין קשר בין עובדת היותנו בחברה מעורבת, אף שגם לגביה שיש לחפש דרכים לעיצובה, לתיקונה ולשכלולה.
יש הבדל בין מציאות משותפת של בנים ובנות תחת מסגרת אידאולוגית, בפעולות ובטיולים בארץ - גם אם יש בכך חריגות בצורת ובאופן היחסים. לעומת זאת, חברות מביאה לאיסורים וליסורים במישור היחסים הפרטיים ואינני מוצא דרך להתירה.

בברכה,

שי