חבר חילוני

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/09/10 02:29 יא בתשרי התשעא

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב..אני בכיתה יב', מדריכה בבנ"ע..השאלה שלי היא סיפור ארוך שהתחיל בכיתה י',נכנסתי להדרכה ובסמינריון ראיתי מישהו חמוד,(מתחזק,חוזר בתשובה) והתאהבתי בו(ממבט לאחור ברור לי שזאת התאהבות ולא אהבה..)אחרי ל הרבה זמן הוא הבין שאני אוהבת אתו,וגם הוא אותי,דיברנו על זה והחלטנו שזה לא הגיל,זה לא מתאים שנינו מדריכים,ובקצור החלטנו לשמור מרחק בנתיים,שנינו לא היינו ממש טובים בזה וכל הזמן נפלנו!!החזקנו שבוע,נפלנו חודש נפלנו..עד שבשלב כלשהוא הוא הרגיש שהוא מידרדר,ייצא מהדרכה,עזב את הישיבה.. ואמר לי עזבי אותך מגיע לך מישו אחר..נפרדנו,לא דיברנו..בנתיים הוא הידרדר ממש!!הוא עבר לפנימיה חילונית,אבל הקפיד על שמירת שבת ונגיעה..במשך כל השנה יצא לנו לדבר כמה פעמים ואפילו להיפגש בכל מיני מקומות..עד שהפסקנו ממש לדבר למשך הרבה חודשים..לפני שלושה חודשים בערך שוב התחלנו לדבר,הוא הפך חילוני לגמרי,מאמין בה' אבל לא שומר שבת,ולא כלום..לפני חודש בערך עשיתי טעות גדולה,,לקחתי את החניכות שלי לשבת שבט בסניף שלהם,והוא העביר להם פעולה על אמונה,חשבתי שאם הוא יעביר פעולה זה יעורר אותו לתשובה,אבל לצערי זה לא קרה!בחודש האחרון אנחנו מדברים כל יום(לא בטלפון,רק במחשב)זה קצת מפריע לי אבל פשוט אין מצב שאני אומרת לו שנפסיק,כי עשיתי את זה כ"כ הרבה פעמים,ויש לי תחושה שההפסקות האלו הם מה שגרמו לו להידרדר(אני מרגישה שכאילו חייבתי אותו לעלות מהר מדי,ופשוט הוא נפל!!)את יו"כ הוא עשה בישיבה שהוא למד בה,וכנראה התפילות עשו לו משו' כי במוצ"ש הוא אמר שהוא יחזור בתשובה אם אני יסכים,הוא לא אמר מה אני צריכה להסכים אבל הוא רמז שהוא יעשה את זה אם ניהיה חברים עכשיו אני לא יודעת מה לעשות,מצד אחד-אני אשמה בזה שהוא חזר בשאלה,ויש לי הזדמנות לתקן את זה!!מצד שני-חבר?בגיל הזה..

(בגלל שהוא עבר לבי"ס לחילוני הוא ירד כיתה,ככה שעכשיו הוא בכיתה יא'..)אני באמת לא יודעת מה לעשות..

מצטערת על האורך של השאלה,תודה רבה!! :)

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.לא נראה לי שהבחור נמצא במצבו בגלל ההפסקות שעשית , הוא בוחר את ההחלטות שלו על פי הכרותיו ועל פי אמונתו, את לא צריכה להעמיס על עצמך רגשי אשם בגלל מצבו הרוחני.

ב. אם הוא באמת רוצה לחזור בתשובה, זה ענין בינו לבין הבורא, ולא אמור להיות מותנה בחברות איתך.

ג. כיוון שאינכם מתאימים לנישואין כעת לא מתחינת הגיל ולא מבחינת הבשלות ואפילו לא מבחינה דתית, אין טעם להמשיך בקשר הזה שיכול רק לבלבל.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן