חבר חילוני מתחתן עם גויה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/07/07 18:33 כג בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב.

חבר טוב מאוד מהצבא פגש גויה במהלך טיול בחו"ל, גר איתה במשך יותר משנה וכעת הודיע שהם מתחתנים.

ה"חתונה" עצמה לא תערך בארץ ואני משער שיהיו בה סממנים יהודיים רק לשם המסורת.

כעת הוא הזמין את החברים למסיבה שתערך פה בארץ אח"כ.

האם יש היתר ללכת?

האם עלי להתחמק?

האם עלי למחות בצורה גלויה?

אני בהתלבטות גדולה

מצד אחד אני לא רוצה שיהיה חילול השם כשיראו דתיים שכביכול נותנים "הכשר" ל"נישואין"

מצד שני אני לא רוצה שיהיה חילול השם בעקבות הכעס על ה"דת" ש"בגללה" לא אגיע לחתונה, ויתכן שגם ההיחסים עם החבר יהרסו.

תודה רבה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

אל תנתק את הקשר איתו!! "הוי מתלמידיו של אהרון -אוהב שלום ורודף שלום אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"
עיין תשובתי "חבר שלי מתחתן עם גויה" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/91882

אם אתה חבר שלו ואוהב אותו אז תמצא את הדרך ואת הערוץ לשמירת הקשר ולהתדברות וגם תמצא את הדרך לומר לו שלמרות שאתה אוהב אותו ובגלל שאתה אוהב אותו, אז אתה לא תשתתף בשמחת הכלולות של חבר שבוגד בעם היהודי ומחלל את ברית קודשו .

מילים קשות ! נכון! אולם "נאמנים פצעי אוהב מנשיקות שונא" .

תתפלל עליו להשם יעזור ויגן ויציל אותו ויושיע אותו.
ועיין גם תשובתי "חברה גויה" ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/25667

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.