חברתית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/13 23:05 טז בשבט התשעג

שאלה

אני מתעמלת בקבוצת נשים דתיות שבה כ 40 נשים. מידי בוקר יש נשים שמשריינות מקומות לחברותיהם (אפילו עד כמות של 5 מזרונים) על ידי שימת מזרונים ועליהם חפצים אישיים, במקומות הטובים ביותר (קרובים למורה). אני באה מוקדם כדי לשמוע היטב את השיעור ולראות היטב את המורה, וזה נמנע ממני בגלל המקומות התפוסים. לעיתים חלק מהמזרונים נשארים פנויים למשך רוב \ כל השיעור. מה עלי לעשות כדי לא לריב אבל כדי לקבל את זכויותי המגיעות לי האם יש להן חזקה על מקומות אלה. מה דעת התורה וההלכה בנושא זה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש בהלכה מושג שנקרא 'מנהג המקום' - כך גם אצלכם.
את צריכה לפנות אל הנהלת המקום (אם זה בבית המורה - אל המורה) ולדרוש שיקבעו כללים ברורים שמחייבים את כולם.
נקודת המוצא בכללים כאלה - שהם יהיו הוגנים ויתנו מענה לצרכים של כל המשתפפים באותה מידה.