חברים לפני ארוסים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/12/11 23:45 יז בכסלו התשעב

שאלה

שלום...

קודם כל תודה רבה...זה משמח שאפשר לדעת שתמיד יש לך את מי לשאול שאלות..אז תודה רבה.

יש לי חבר שאנחנו לפני אירוסים...רצינו לדעת אם יש איסור שנישן יחד באותו הבית לפני הארוסים אבל בקומות שונות...יש עם זה בעיה.?כולם ישנים בבית מוקדם ויוצא שאנחנו נשארים עד מאוד מאוחר לבד מדברים.

ועוד שאלה האם גם אחרי האירוסים מותר/אסור לישון באותו בית בקומות נפרדים?ומה זה בעצם "הלבנות קשר"הזה שכולם אומרים?איך בעצם בונים אותו.? תודה רבה לילה טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

להשאר ערים לבד עד מאוחר בלילה אסור משום יחוד כי אתם לבד, אך גם ללא איסור יחוד לא טוב להשאר לבד עד מאוחר כי יכולים להגיע למקומות לא טובים ואחר כך להצטער מאוד,

כנ"ל לגבי שינה בבית אחד, גם אם לא תהינה בעיות הלכתיות, זה לא טוב.

כמובן אין הבדל בין לפני האירוסין לבין אחרי האירוסין, אדרבא אחרי האירוסין זה יותר בעיתי כי יש יותר קירוב דעת בין השנים.

בברכה,
דני ארגמן