חברות

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/05/02 14:08 כא באייר התשסב

שאלה

שלום רב!

אתמול בבית ספר ההמורה דברה איתנו על נושא החברות שעל בנים ובנות.

רוב הכיתה שלי לא דתית, חלק מהן מסורתיות אבל לא דתיות זה בית ספר בנו יורק (אני גרה בנו יורק) שקוראים לזה דתי אבל זה לא.

התלמידות שאלו את המורה מספר שאלות, והם מאוד הגיוניות ואני בתור דתייה לא הבנתי כלל כך את התשובות.

הם שאלו למה אסור לגעת בבנים בתור ידידים? למה אסור לחבק ולנשק את הבנים? המורה אמרה להם שזה פשוט אסור ולא הבנתי כל כך למה. למה אסור לגעת בהם ? האם אתה יכול להסביר לי ?

תודה רבה.

רעיה

תשובה

ב"ה

רעיה,

ברכת ה' עלייך!

ראשית, אני בטוח שאת זקוקה לחיזוקים רבים. עובדת היותך תלמידה בבית ספר שבו רוב התלמידים אינם דתיים בהגדרה המקובלת, מחייבת אותך להתמודדות לא קלה ואין לי ספק שזו משימה לא קלה. אני בטוח שעלייך לבחון כל הזמן את דרכך. אני מברך אותך שיהיה לך הכוח להתמודד עם המשימה ולהצליח.
מה שחשוב הוא להפוך את הקושי למוקד של כוח. לא להיות בבחינת מתגונן אלא בבחינת מובילה, הרואה איך וכיצד המצב רק מחזק את עמדתך ומוביל אותך קדימה.

שנית, איסור נגיעה של בנות ובנים נובע משני עניינים שונים.
האד - קשור לעובדה שמרג שהנערה מתבגרת, הרי שמחזור הדמים החודשי מצריך טבילה על מנת שתטהר ותהיה מותרת במגע. ומשום שחכמים גזרן שרווקות לא תטבלנה, הרי שכל הרווקות אסורות בנגיעה.
זה לא קשור לחברות! זה קשור להלכות טומאה וטהרה הכלליות.
יש ענין נוסף וזהו איסור "לא תקרב". איסור זה מדבר על המנעות מקרבה בשל מה שהיא עלולה לגרום.

בברכה,

שי