חברות חילוניות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/08 15:02 כז בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום קוראים יל שירה אני בת 13 לומדת באולפנה ובאה ממשפחה דתית יש לי כמה חברות חילוניות שאצל כל אחת שומרים כשרות בדרגה שונה ככה שאני אוכלת בעיקר אוכל שאני מביאה מהבית או דברים מאריזות (במבה וכ'...)

הבעיה היא כזאת:

יש לי חברה חילונית מאוד שלא שומרים אצלם בבית כשרות בכלל אני מבלה אצלה הרבה

הסידור הרגיל הוא שאני הולכת למכולת וקונה לחם וגבינה ואז לוקחים ממנה כמה ירקות (שעליהם יש הכשר רגיל של הסופר..) וחותכים אותם בסכין שאני מביאה מהבית

אנחנו רוצות לקנות כמה כלים בזול כמה צלחות סכינים ומזלגות כדי שאני ועוד חברה דתית שלי נוכל לאכול אצלה בלי כל הסיבוכים של כליפ חד-פעמיים או מזכוכית

האם כשאני קונה צלחת אני צריכה להכשיר אותה? או שאני יכולה ישר לאכול ממנה? אם כן איך? איפה אני עושה את זה?

תודה רבה שירה:)

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על ההתמודדות!! זה מאוד חשוב להמשיך לשמור על קשר עם החברות.
אתן יכולות לקנות כלים כגון צלחות כוסות וסכו"ם בחנות לכלים ואם הם מתוצרת חוץ אז צריך להטביל את זה במקווה כלים (לברך להכניס את הכלים לתוך המים ולהוציא ולשטוף את הכלים אח"כ במי ברז רגילים).

אפשר גם להטביל את הכלים בים .

ואם קרה שאתם זקוקים לכלי והוא כשר אך לא הוטבל עייני בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/20135

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.