חברות בגיל צעיר

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/08/02 18:42 כז באב התשסב

שאלה

אני נער בן 17 ובחצי השנה האחרונה התפתח קשר לא מוגדר ביני לבין אחת מהשבט שלי הרבה פעמים אנו מגיעים למצב שאנחנו צוחקים על איך תראה החתונה שלנו וכו' בזמן האחרון חשבתי שאולי זאת באמת הבחורה שלי הרי אני מכיר רבים שמתחתנים בגיל 18-19 ואין סיבה שלא נחכה שנתיים ואז נתחתן!. אז איך אני אמור לדעת אם זאת האישה הנכונה והאם בכלל נכון לשמור על קשר כזה

תשובה

ב"ה

בראשית,
חשוב מאוד לא לפחד שעתה מפסידים את הזיווג הראוי וההגון.
חשוב,
לא לפעול מתוך לחץ, מתוך תחושה של החמצת השעה. יש זמן רב העומד לרשותך, בו תוכל לבחון את הרגשתך ותחושתך ביחס לבחורה.
שנית, עוד לא הגיעה העת. לא כדאי לפתח את הקשר עכשיו. המתן, עוד מעט, אתה חייב להפנים את תהליכי ההתבגרויות. אינני רואה אידיאל בנישואין מוקדמים. נכון, אם כבר נוצר הקשר אז אין ברירה ורצוי להנשא. אבל לכתחילה?!

לכן,
השתל לבחון אם אתה באמת זקוק לפיתוח הקשר. ואם כן - בהצלחה.

שלישית - בנוגע לשאלה איך יודעים שזו האשה, התשובה היא שיודעים ועוד איך יודעים! כמו שיודעכים שנושמים...

בהצלחה