חברה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/05 17:30 כז בחשון התשסו

שאלה

אני יוצא עם בחורה מקסימה כחודשיים וחצי,ונראה שהקשר מתקדם לכיוון רציני.

אבקש לשאול מספר שאלות

1-רמת הפתיחות והאינטימיות בקשר גבוהה מאוד, גילינו אחד לשני הכל, ממש בהתחלה, דבר שתרם רבות לקשר.

האם זה היה נכון?

לא מזמן היא ספרה לי שהמחזור שלה בעייתי והיא מדממת כבר חודשיים!! רצוף, זה מדאיג אותי מאוד במיוחד שהטיפול הרפואי שניתן לה הוא גלולות למניעת הריון.

על אף הפתיחות בנינו , יש בי רתיעה לדבר איתה על כך.

מה אני עושה?

מה חומרת הבעיה?

2-איך אני מפתח איתה שפה פנימית עמוקה, בכלל ובפרט בעבודת ה'?

תשובה

שלום וברכה
א. אין כללים בנושא ההיכרות. יש שטוב להם להיפתח ויש שלא. אין לנו ברירה כי אם לזרום עם מה שאנחנו. לעיתים ההיפתחות מקרבת מאוד, לעיתים היא מרחיקה, ולעיתים – אם זה לא הולך – היא מקשה על הפעם הבאה, כי הנכונות להיפתח מחדש כל פעם גובה מחיר. בשל העובדה שלא ניתן לנסח כללים קבועים אין לנו דרך אחרת כי אם לזרום עם מה שאנחנו.
ב. אם דברתם כבר על זה הדבר הנכון ביותר הוא למצוא רופא נשים שיבאר לך מה המשמעות של הדבר. מניסיוני כרב וכחבר כמה וכמה ועדות רפואיות אני יכול לומר דבר פשוט שכיום ניתן לסדר כמעט הכל בעזרת טכנולוגיות, אולם לא אני הוא היועץ הרפואי כי אם איש מקצוע.
ג. לא הבנתי עד תום את השאלה על פיתוח שפה עמוקה. בדרך כלל, דברים מתפתחים על ידי כך שכל הזמן מותחים את הגבול עוד ועוד ורואים אם היא אתך ואם אתה עם עצמך ואם אתה איתה. בדרך זו מושכים כל הזמן עוד גבול ועוד גבול, ורואים אם הולכים ביחד.

כל טוב