חברה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/12/01 12:27 יב בטבת התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

בשנה הבאה אי"ה אני מתכנן ללכת וולמוד בישיבת הסדר. יש לי חברה כבר יותר משנה והקשר בנינו עמוק מאד אבל אני חושש מאד שהוא עלול להנזק עקב הריחוק. אני מתייחס לקשר זה ברצינוצ רבה וכך גם חברתי ויש לנו כוונות רציניות לעתיד האם ראוי לקחת את החברה כשיקול בבחירת מקום הישיבה!

תודה רבה ויישר כח!

תשובה

ב"ה

ערן!

כן! כדאי לקחת את החברה בשיקול באיזה ישיבה ללמוד. עליך לבחור את הישיבה המתאימה לנטיות ליבך כך שתחוש קשר עמוק לבית המדרש, מה שימנע ממך ליסוע - לחברה.
כמעט ורציתי להמליץ לך לבחור בישיבה הרחוקה ביותר אבל אני חושב שהמרחק הוא לא שיקול בבחירת ישיבה.
בישיבה נבנים לחיים, בישיבה רוכשים את הכלים הרוחניים שבעזרתם ועל בסיסם יבנה הבית אותו תקימו. לכן, עליך לבחור בישיבה שמתאימה לכלל: "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ".
אני בטוח שהתייחסותך הרצינית לקשר זה מבהירה לך את הצורך להעמיק בבניין האישי שלך. לכן - השתדל לשקוע בלימוד. השתדלו לקבוע מראש את תדירות הפגישות כמו גם את הזמנים בהם תשוחחו בטלפון. אל תוותר לעצך כי נסיגה עלולה להוביל להתמוטטות. נצל את השנים בישיבה. קשר רציני מחייב זאת. אחר כך - תוכל לבנות בית רציני ומלא ביראת שמיים.

בברכה,

שי