חברה שלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 19:07 ב בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום ,

אני נערה דתייה בת 16 , אשר לומדת באולפנה.

ישלי חברה מאוד טובה שנראה שהיא בזמן האחרון בכיוון החזרה בשאלה- היא שומעת מוזיקה בשבת, מדליקה ומכבה את האור. לחברה שלי אין אבא, הוא נפטר בדרך קשה- מה שמאוד השפיע עליה.

[ברצוני לציין - היא באה ממשפחה דתית לאומית].

בזמן האחרון מאוד מאוד רע לה [ מכל בחינה אפשרית] , ושנה הבאה היא מתכננת לעבור לבית ספר חדש.. והוא חילוני.

היא באמת מאמינה בה' ואוהבת אותו- אבל היא לא מתאפקת, ובטח שנה הבאה יהיה לה קשה עוד יותר והיא תחזור בשאלה ממש.

ניסיתי לעודד אותה כמה פעמים-- אבל אי לי משג איך..

תעזרו לי בבקשה !

תשובה

שלום

כואב לשמוע את הסיפור שאת מספרת.
אני מבקש לחזק אותך שתמשיכי בחיזוק ועידוד חברתך.

ראשית, חזקי את חברתך בקשיים שהיא עוברת. עוד לפני חזרה בתשובה. חברה צריכה לסייע לחברה. הטי לה אוזן, שתפי אותה בחולשות שלך ועודדי אותה לשתף אותך בחולשות שהיא חווה, תמכי בה, אמרי לה שהעתיד יותר טוב ממה שנראה כרגע.

ממה שאת מספרת נראה שהיא בדרך לא טובה, אך קשה לראות איך תוכלי לשנות את החלטתה, זה בידיה.
אולי לאחר שתעודדי אותה ותתמכי בה תוכלי גם לדבר עמה על קשייה באמונה.

בהצלחה