חברה שלי רוצה לעזוב אותי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/07/02 09:12 טו באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

קיבלתי החלטה "לא לדבר עם בנות".

זאת שהייתי איתה בקשר, אמרה שכל הקשר ירד לטמיון אז.... שאלתי את ראש הישיבה שלי והוא אמר לי שאני יכול להתכתב איתה במכתב אחד לחודש כדי שהקשר לא יעלם. כך עשיתי עד שלפני שבוע היא אמרה לי שאי אפשר ככה וזה רק מוריד את הקשר.

נראה לי שהיא רוצה להפסיק אבל אני לא מסוגל!

אני לא רוצה שהקשר יעלם ככה ואז אני אאבד אותה.

מה לעשות????

תודה.

תשובה

בס"ד

זה לא טוב לשאול שני רבנים.
יותר טוב שתתיעץ רק עם רב אחד. למה?

כי לרכב על שני סוסים זה טוב רק אם שניהם הולכים לכיון אחד. נראה לי שיש כאן שני כוונים ואז אתה נקרע!!

בחר לך אחד מהם.

אם בחרת לשאול אותי אני חושב לנתק קשר לגמרי. אני חושב שאם זו אהבה אמיתית - היא לא תחלוף אלא אם כן יש כאן עניני כבוד וכד'.

מה יהיה?
יהיה משבר!

אם זה משחק של מתבגרים - זה יחלוף עם הרוח כמו מאות אלפי "אהבות אמת" שמתפוגגות כל יום עם הרוח.
אתה יודע כמה פעמים אנשים אומרים ומרגישים שזה הדבר האמיתי.
"זאת האהבה אמיתית אמיתית אמתית"
אחרי שבוע או שבועיים. חודש או חודשים לא נשאר מכל זה כלום.
לא כתבתי שנה או שנתיים כיון שזה נשמע מוגזם יותר מידי. כך זה באהבות מהסוג הזה.

אבל אם זה אמיתי. אם היא תראה שזה אמיתי - היא תחזור אליך, וגם אתה תחזור אליה.

אתה צריך רק להכין לה את הדרך חזרה [מרופדת בפרחים] ברגע שהשעה תכשר לכך. שתהיו בגיל חתונה. שהקשר לא יהיה מוגבל בשנים. כשהקשר לא יהיה לספק סקרנות או למלא תאוות. כשהקשר יהיה אהבה אמתית.

אם זו אהבה אמתית, תחזור להתקשר שנית אליה, כל הכעסים הקטנים ישכחו והאהבה תפרח כשושנה.

בהצלחה