זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/13 16:18 כו באלול התשעג

שאלה

קורא שאדם חוטא ועושה טעות ובאמת מצטער עליה

אבל במקרה שלי הטעות חוזרת על עצמה שוב ושוב

למרות שאני באמת באמת באמת לא רוצה לחטוא אבל היצר מתגבר עליי ,כבר במשך 8 שנים לפחות אני מבטיח לעצמי להפסיק עם החטא הנורא הזה ואני מצליח לזמן קצר ושוב נופל

עם הדבר הייה בן אדם לחברו הדבר לא הייה הגיוני ביותר

כמה כבר אפשר לבקש סליחה ושוב לחזור על אותו דבר במשך כמה שנים,כל דבר קטן מעורר את היצר כל מחדבה ראייה וכו ופתאום אתה מוצא את עצמך חוטא בלי שאתה רוצה כאילו זה לא נשלט

לפי דעתי כבר דרך התשובה נסגרה לי מזמן ואין מספיקין בידי לעשותה כי זה ממש לא הגיוני להצטער ולחזור ושוב פעם ועוד פעם במשך 8 שנים שכל פעם אני מבטיח שהפעם זה לא יקרה

אשמח לקבל עצות והסברים על העיניין על החטא ועל התשובה

על דרכים להתמודד ולהתגבר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקב"ה לא מונע דרך תשובה ממי שמבקש תשובה.
אצל הקב"ה דברים נמדדים לא רק במבחן התוצאה אלא גם במבחן התהליך, המאמץ וההשתדלות.
הקב"ה רואה את המצוקה שלך והקשיים שלך.
הקב"ה מעריך כל פעולה, ולו קטנה ביותר שאתה פועל כדי להתקדם.
אתה כותב כאן: "אני באמת באמת באמת לא רוצה לחטוא" האם לרצון הכן הזה אין הד? אתה צריך לדעת שהקב"ה יודע על הרצון הזה ויודע לתת לו מקום.

כרגע אתה צריך להתקדם בתהליך. לא לצפות מעצמך לתוצאה סופית אלא להתקדמות.
להציב לעצמך מטרה שאתה כרגע יכול לעמוד בא וממנה להתחיל התקדמות הדרגתית.
אתה צריך גם לבדוק מה מכשיל אותך ולהתרחק מהדברים המכשילים. תעקוב ותלמד כיצד ובאיזה נסיבות אתה נופל ותשתדל לא להכנס לנסיבות הללו.
יש חטאים שכדי להמנע מהם צריך לנקוט בשיטות של "רפואה מונעת..."

תבחן את עצמך: מה המראות והמחשבות שמכשילים אותך. תחשוב כיצד אתה ממלא את עצמך בדברים אחרים.
באיזה מצבים אתה נופל - תשתדל לא להגיע למצבים הללו.
תחילה תצפה מעצמך לשבוע נקי. אם הצלחת תן לעצמך 'פרס'. כך תמשיך כמה חודשים - לדרוש מעצמך שבוע, לא יותר.
רק אחר כך תגדיל את הצפיה לשבועיים...
כך וכדומה לזה תתקדם בתהליך הדרגתי עד שיגבר בך הכוח ותגיע לנצחון. אני מכיר אנשים שהתגברו ונצחו את היצר אבל לשם כך צריך להפעיל את כל הכוחות - כולם וצריך גם הרבה סבלנות.

שנה טובה!