זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/02/13 19:57 ל בשבט התשעג

שאלה

שלום שמי אביב ואני בתהליכי חזרה בתשובה שומר שבת מניח תפילין אבל יש לי בעיה אחת שאני לא מצליח להיגמל מימנה וזה זרע לבטלה אני יודע שזה עוול הכי חמור בתנך ואני לא מצליח להפסיק האיתי שמח עם תוכל לתת לי עצות ואני עושה כול לילה קריאת שמע על המיטה שמעתי שזה עוזר האיתי שמח עם תוכל לעזור לי תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום וברכה,

הוצאת זרע לבטלה אסורה אבל היא לא 'הדבר הכי חמור בתנ"ך'. יש דברים הרבה יותר חמורים.
בגיל הנעורים היצרים קשים מאוד לשליטה, הרבה צעירים נכשלים בדבר (אפשר לדעת זאת לפי מספר הצפיות הרב שיש בנושא!) צריך הרבה גבורה אבל גם סבלנות כדי להתגבר.
ההתגברות על הקושי הזה איננה בפעם אחת אלא בתהליך ארוך ועקשני שיש בתוכו עליות וירידות - מי שמתמיד מנצח!
כבר עסקתי בענין זה בהרחבה - עיין בקישור הבא ובעוד שני קישורים שנזכרים באותה תשובה.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=261724

בהצלחה!