זרמים ביהדות

חדשות כיפה הרב בני לאו 20/04/02 21:06 ח באייר התשסב

שאלה

שלום רב!

את השאלה הזו כבר הפניתי בעבר באתר זה, אך עדיין לא נעניתי, והתשובה דחופה לי.

מדוע היהדות האורתודוקסית מתנגדת בחריפות כה רבה לזרמים הרפורמיים והקונסרבטיביים?

מה מבדל אותם עקרונית מן היהדות האורתודוקסית?

הרי גם בתוך האורתודוקסיה ישנם זרמים פנימיים כה מנוגדים, ולכן אני מסיק שהזרמים הרפו' והקונ' שונים באופן מהותי.

אשמח לקבל תשובה בהקדם (אני מניח שכתובת ה E-MAIL נועדה ע"מ להודיע לי שהתקבלה תשובה)

תודה מקרב לב.

תשובה

לניר שלום
באמת בין האורתודוכסיה לזרמים האחרים יש הבדל מהותי ולא רק כמותי.
הרפורמים כלל לא מכירים במושג מחוייבות להלכה. לשיטתם כל אדם וכל קהילה יכולים להכריע על ההתנהגות הראויה על פי רצונם וחופש דעתם. היהדות הדתית אורתודוכסית מושתתת על סמכות ההלכה. מכאן שבין הרפורמה לאורתוד' אין נקודת חיבור.
התנועה הקונסרבטיבית היא כן תנועה המתייחסת להלכה אך שם אין משמעות למסורת הפסיקה. למשל יהודי אורתוד' מחוייב לפסקי השולחן ערוך והרמ"א אך היהודי הקונס' מרשה לעצמו לפסוק בניגוד גמור למסורת הפסיקה. כמו כן הם אינם מאמינים בתורה מן השמים.
נכון שגם באורתוד' יש מגמות שונות אך כולם משותפים לתשתית העיקרית של אמורנה בתורה מן השמים וסמכות ההלכה והפוסקים.
בברכה
בני לאו