זקן שקשה לו לצאת בקור יכול להתפלל בבית?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/01/16 22:11 כב בטבת התשעו

שאלה

אדם שהוא מבוגר וקשה לו לצאת בקור הזה לבית הכנסת בשכונה האם יש בעיה להתיר לו להתפלל בבית ביחיד?

כלומר האם סיבה של קור מספיק מוצדקת ?

תשובה

ב"ה

שלום.

בשו"ע באו"ח סימן צ נפסקה ההלכה שצריך תמיד להשתדל להתפלל בבית הכנסת עם הציבור . אבל אדם שהוא אנוס כגון זקן שקשה לו לצאת מהבית שלו לבית הכנסת יכול להתפלל ביחיד בביתו. רק שיקפיד להתפלל בזמן שמתפללים בבית הכנסת תפילת 18 והוא כביכול מצרף לתפילתו לתפילתם.(וגם אם לא דייק את זמן תפילת 18 זה בסדר)
אגב, ה"שליטי גיבורים" במסכת ברכות כותב דבר יפה:
[" שלוש תפילות נשמעות: תפילת יחיד בדמעות- בכל יום, תפילת יחיד בין ראש השנה ליום הכיפורים, תפילת הציבור -בכל יום"]

ויהי רצון שה' יתן כוח לאותו זקן ויחלימו ויחזקהו שיוכל תמיד ללכת לבית הכנסת .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.