זמנים בעולמות העליונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 13:18 כב באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשאלה ששאלתי אותך לפני זמן מה ענית לי שבד"כ קוראים תהילים אחר חצות. שאלתי היא ממתי עד מתי זמן קריאת תהילים ומה הסיבה לכך ?

תשובה

בס"ד

אמירת תהילים אינה נאמרת ביננו לבין עצמנו - היא נאמרת מול הקב"ה ופמליה של מעלה.

כמו שבעולם הזה לכל זמן ועת לכל חפץ כך גם בפמליה של מעלה יש עת רצון ויש עיתים אחרים. וכבר אמר דוד המלך "ואני תפילתי לך ה' עת רצון. אלוקים ברוב חסדך ענני באמת ישעך".

לכן זמני קריאת תהילים הם בדרך כלל ביום שזהו העת שהשערים יותר פתוחים לקבל את תפילתינו ולא בלילה שזה הזמן שכל חיות הטרף יוצאות ממחבואיהם לטרוף את בעלי החיים התמימים אוכלי העשב. כנראה שלא רק חיות הטרף בג'ונגל יוצאות לטרף בלילה אלא גם השורש הרוחני של הרע תעורר בלילה וכל מי שלא נשמר בשעות אלו נמצא בסכנה. לכן בשעות הללו טוב לישון במקום בטוח או ללמוד תורה שבעל פה. זה לא הזמן לקרוא תהילים.
אחר חצות לילה גם חיות הטרף כבר עייפות וגם הן כבר הולכת לישון וכן כנראה גם בעולמות העליונים. ולכ אחר חצות לילה זה כבר יותר קל.

קשה לאדם