זמן תפילה לנשים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/12/02 11:17 כא בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

תודה רבה על השו"ת הנפלא...

השאלות שלי הן:

א. מהי המשמעות של סוף זמן תפילה (האם יש איסור להתפלל לאחר שעבר הזמן? האם צריך להתפלל גם לאחר שעבר זמן אותה תפילה, וכו'...)

ב. האם יש שוני בחשיבות הזמן לגבי אישה? או שסוף זמן תפילה רלוונטי גם לגבי נשים?

ג. אישה (החייבת בתפילה אחת ביום) שפספסה זמן תפילת שחרית, האם עדיף שתתפלל מנחה? או שיכולה להתפלל שחרית בכ"ז? ואם התפללה שחרית, האם יצאה ידי חובה?

ד.מה צריכה לעשות אישה שבאופן קבוע לא מספיקה להתפלל שחרית?

ה. למה אני פשוט לא מצליחה לקום מוקדם ולחסוך לעצמי את כל הבעיות האלה???

תודה רבה...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-סוף זמן כשמו כן הוא -נקודת הזמן האחרונה לתפילה.
אי אפשר להתפלל תפילת השחר בלילה זה פשוט לא מתאים.
ולכן אם עבר זמן התפילה אי אפשר להתפלל את אותה התפילה ועל זה נאמר "מעוות לא יכול לתקון "אך אפשר להשלימה .
2)-אין שוני .
3)-אם עבר זמן שחרית היא צריכה להתפלל תפילת מנחה או ערבית.
4)-אשה חייבת בתפילה אחת ביום והיא בהחלט יכולה להתפלל תפילת מנחה.
5)-לקום מוקדם בבוקר ובחורף זה קשה וזה נורמאלי וטבעי.אם את לא מרגישה עם זה נוח פשוט את צריכה להתחיל לעבוד על זה :
לישון יותר מוקדם,
לשים שעון מעורר,
לסדר את הבוקר בצורה כזו שיהיה לך חשק ועניין לקום מוקדם (הליכת בוקר או לימוד קבוע בבוקר וכדומה).

בהצלחה,

עוזיאל