זמן כניסת שבת ועוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/09 18:23 יז באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

1.עד מתי ניתן לעשות מלאכה בערב שבת?

להדליק נרות?

2.האם מותר לגרום ליציאת דם בשבת? קילוף פצע וכו?

3.האם מותר להרים שעון יד בשבת כדי לראות מה השעה (כאשר הוא במגירה לדוגמא..)?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
ראוי לחדול ממלאכה בערב שבת מייד עם הדלקת הנרות. אפשר להדליק נרות או לעשות מלאכה (אם לא הספיקו והדברים מאוד דחופים) עד סמוך לשקיעה (2-3 דקות לפני השקיעה - רק צריך לדעת בדיוק מתי השקיעה - או לראות את השמש בשמים שעדיין לא שקעה).
אסור לגרום ליציאת דם בשבת, לכן מותר לקלף (בידיים) גלדי עור מעל פצע רק אם בטוח שלא יצא דם.
שעון יד בשבת אינו מוקצה ומותר להרים אותו כדי לראות מה השעה.