זימון בסדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/11 15:31 ז בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

אנחנן השנה עורכים את הסדר אצלנו בבית יהיו הורים של אשתי (דתים)והוהרים שלי(חילונים) אני חוזר בתשובה ההורים שלי לא כל כך בקעים לעומק בעניני הסדר כאשר נגיעה לברכת המזון האם יהיה זימון למרות

שאבי (לצערי) לא כול כך בקי ואיך לנהל אותו

האם צריך לקרוא בכול רם את כול ברכת המזון

כדיי שגם אבי ישתתף

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זימון כשר בשלשה גברים בוגרים.
לאחר משפטי הזימון הבאים:
המזמן: רבותי נברך
המסובים: יהי שם ד' מבורך...
המזמן: ברשות רבותי נברך שאכלנו...
המסובים: ברוך שאכלנו משלו...
המזמן: ברוך הוא וברוך שמו

ממשיך המזמן וקורא בקול את הברכה הראשונה של ברכת המזון - עד המילים "ברוך אתה ד' הזן את הכל"
שם המסובים עונים 'אמן'.
מכאן ממשיכים כולם לברך בשקט.
אם רוצים, אפשר גם להמשיך לברך בקול את כל ברכת המזון ואז בכל מקום שמסתימת ברכה אומרים 'אמן'.