זיווג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/04 09:20 יט בתשרי התשסה

שאלה

שלום רב,

אני מעוניינת לדעת למה אי אפשר להיתחתן עם גוי שהרי ממילא הילד ייצא יהודי ויתחנך כיהודי?

האם יכול להיות שלא לכל אחד יהיה את הזיווג שלו המיועד משמים?

האם יש יותר "ממיועד" אחד?

האם יכול להיות שלמרות כל התפילות למציאת זיווג, בכל זאת יש מצב שאשאר לבד-גזירה משמים אולי על חטאים מסויימים?

תשובה

שלום וברכה
א. נישואין לא נועדו רק להולדת ילדים. הם קודם כל מבוססים על קדושת המשפחה, וזו נפגעת אנושות אם נישאים לגוי.
ב. איני יודע מה קורה בשמיים. במקום לבנות על זיווג מהשמיים יש לעבוד קשה ולמצוא את הזיווג
ג. כנ"ל. איני יודע כמה מיועדים יש. אני כן יודע שצריך למצוא מיועד אחד ולהפוך אותו לאיש.
ד. בוודאי שייתכן, אולם אנו לא יודעים מה קורה בשמיים אלא רק מה קורה בארץ.

כל טוב