זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/13 18:14 יח בסיון התשעג

שאלה

בס"ד נעשה ונצליח, באהבה ובאמונה :)

אני בת 21, ואני זוכרת את עצמי תמיד רוצה להתחתן ולהקים משפחה ב"ה.גם היום הנשמה שלי זועקת למצוא את החצי השני שלי :)

אני דתיה וגרה במקום חילוני, סיימתי את האולפנא, עשיתי שירות לאומי וחזרתי הביתה ואני מאוד מאוד רוצה להתחיל לצאת,להכיר בחורים, ולמצוא את האחד

אבל אין לי איך, חשוב לי מאוד לשמור על עצמי שמורה וצנועה כדי שאני אהיה טהורה ושלמה איתו ואני עדיין מתעקשת על זה למרות שהסביבה המורחבת חילונית. אין זרימה של הצעות ואין דרך כרגע שנראית לעין.

אז מה אפשר לעשות? להתפלל אני ב"ה אמשיך, אבל מה אם המציאות?

אני צריכה לצאת החוצה מהעיר או להישאר? הרי הקב"ה ישתבח מזווג בזמן, ויש אלפי סיפורי ניסים חוצי עולם, מצד שני יש לי את הרצון החזק בלב להכיר ולהתחתן...לפעול או לחכות לישועה? להתפלל ולהאמין אני ב"ה אמשיך. תודה מראש :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הגמרא במסכת נידה דף ע עוסקת בשאלה מעין שלך,

ומסקנת הדברים שצריך גם להתפלל וגם לפעול,

לגשת לנשים שעוסקות בשידוכים, שיכירו אותך וידעו שאת מעונינת בקשר.

לדבר עם קרובות משפחה וחברות בענין, הרבה פעמים מוצאים את בן הזוג דרך הצעה אקראית של משהו מהקרובים.

כמובן גם להתפלל על כך.

בברכה,

דני ארגמן