זיווג 4

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/10 12:51 יט בתשרי התשעא

שאלה

שלום לרב.

מועדים לשמחה

במשך קרוב לשנה יצאתי עם בחור שחברותיי לא אוהבות, בלשון המעטה.

חשוב לציין שהקשר היה בסתר.

עכשיו הוא בישיבה ואני בשירות לאומי, הצעתי לו שנפסיק עם הקשר, כדי שיוכל להתמקד טוב יותר בלימוד וגם בגלל שהקשר שלנו בסתר וכל עוד זה ככה זה לא יוביל לשום מקום.

החלטנו שבשנה הקרובה נפסיק את הקשר בינינו לגמרי ונחדש אותו בשנה הבאה ואז גם נוכל להעמיק אותו ובעזרת השם יהיה יותר רציני.

יש לי כמה דברים שמטרידים אותי מאד, כולי תקווה שהרב יוכל לעזור לי.

עד עכשיו הסתרנו את הקשר בינינו בגללי, כי ידעתי שאם החברות שלי ידעו על הקשר בינינו, רוב הסיכויים שינתקו את הקשר איתי. הבחור איתו יצאתי הוא לא חביב עליהן במיוחד, עקב דברים שעשה בעבר.

היום הוא החליט שה"שנה הפסקה" שקבענו לא מתאימה לו והוא מסיים את זה לגמרי, כי הוא לא סומך עליי שבאמת אחרי השנה הזאת אספר לחברות שלי ונוכל להתקדם.

אני יודעת בוודאות שהחברות שלי ייפגעו מזה ותהיה להן עוגמת נפש גדולה.

מצד שני, אני מרגישה שאני מפספסת פה את הזיווג האמיתי שלי.

האם הרב יוכל להציע לי תשובה מעשית?

תודה רבה

בשורות טובות

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. בנין הזוגיות והקמת בית בישראל הוא נושא מאוד חשוב ורציני ואסור שיכנסו שיקולים חברתיים בכל מהלך בנית המשפחה,
הרי בסופו של דבר את זו שתחיי איתו לאורך שנים ולא החברות,
יתכן מאוד שבעוד כמה שנים לא יהיה לך שום קשר איתן, ואת תישארי עם החלטות שהחברות השפיעו עליך!!

אם תהיה להם עגמת נפש מכך שמצאת את בן זוגך, האם בגלל זה תשני את החלטתך?

ב. הדבר החשוב ביותר כעת הוא שתבני את העצמאות שלך, אמנם זה תהליך שלא נעשה ביום אחד אבל צריך להתחיל אותו כבר עכשיו,
תתרגלי לחשוב מה טוב בשבילך ולא בשביל הסביבה,
תחשבי על מצבך בעוד כמה שנים שכל הסביבה תהיה כבר שונה,
אל תייחסי ערך כל כך גבוהה למה שהחברות אומרות או חושבות.

הייתי מציע לך לקחת הדרכה בנושא הזה כך תגיעי לשלב הזוגיות יותר מוכנה ובשלה.

בהצלחה רבה.