זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/05/11 23:44 כו באייר התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום:

אני בת 23 וחצי עדין אין זיווג דבר שגורם לי למשבר נפשי קשה...

כל חברותיי לכיתה ושל הש"ל נשואות ואין לי גם הצעות אני בוגרת אולפנה ולכן הרצון העז גם לנישואין והקמת בית בע"ה..

קראתי מס' פעמים את שיר השירים בהלך 40 יום.

למרות הכאב אני מאמינה באמונה שלימה שהכל ממנו..אבל עדין קשה לי.

יש כאלה שיגידו שאני עדיין צעירה אבל הזמן עובר מהר ואני עדין לא נשואה.

אני אומנם צעירה אבל אין עייני כמו להקים בית בגיל צעיר במיוחד כשרוצים בע"ה הרבה ילדים.

תשובה

ב"ה,

שלום,

גיל 23 בהחלט מתאים לחתונה, לא צעירה לענין החתונה.

נכון שכואב לראות שאחרים מצליחים ואני לא, אבל צריך להתגבר על הצער הזה במחשבות שלכל אדם יש את מסלול החיים שלו, ורק כך הוא נבנה, לא שצריך לחפש עיכובים אבל אם יש גם מהם נבנים,
כל זה יחד עם השתדלות גדולה בתפילה,ובחיפוש,
לא צריך לחכות שיציעו לך, תלכי לשדכנית טובה, או תבקשי ממכרים להציע לך, אם תראי משהו שנראה מתאים לחך, אל תהססי לברר עליו וגם ליזום קשר באופן ישיר או דרך אדם נוסף.

שתזכי למצא את בן זוגך בקרוב,

בברכה,

דני ארגמן