זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/04/11 18:45 כט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצאת במצב לא נעים..יש לי חבר שהוא לא דתי ואני דתיה ואנחנו יודעים שלא נוכל להיות ביחד אם ככה אנחנו נשארים ושנוכל לחיות ביחד רק אם הוא יחזור בשאלה או שאני יחזור בתשובה.

אני מרגישה שהוא הבחור שכל הזמן חיפשתי הוא הזיווג שרציתי ולא יכולתי לבקש משהו טוב יותר

הוא ואני יודעים שאני אשמור שבת ולא אפסיק בעד שום דבר שבעולם וככה אנחנו גם יודעים לגביו שהוא לא ישמור.....מעבר לשבת הוא מוכן לשמור הכל...רק לא שבת

אני לא יודעת מה לעשות..מצד אחד עומדת מולי השבת ומצד שני הבן אדם שעושה לי כל כך טוב שאני מפחדת לאבד...

תשובה

ב"ה,

שלום,

השאלה היא לא רק שבת אלא גם אורח חיים, תרבות, מטרות בחיים,
צריך לתת את הדעת על דברים נוספים:
האם האמונה ועבודת ה' היא המטרה של שניכם?
כיצד תחנכו את הילדים שלכם? לשמור שבת או לא?
ללמוד תורה או לא?

נכון שהוא בחור נחמד אבל חיים משותפים של בני זוג גם ככה מורכבים, אז ללכת על פערים יסודיים כאלה זו בעיה.

ובכלל, עקרון מאוד חשוב בחיים הוא לבחון החלטות לפי שיקול דעת ולא לפי המיית הרגשות.

בברכה,

דני ארגמן