זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/10 12:36 טז בכסלו התשעא

שאלה

שלום

אם אדם נפטר רווק, האם נשמתו עולה למעלה

לעולם הבא שלה, או לא, כי אדם שנפטר

ולא השאיר אחריו ילדים אין לו השארות הנפש

ממה שהבנתי בעולם הבא,

אבל אם מדובר ברווק, שעשה באמת השתדלות,

והלך לשידוכים ולא שהוא פסל בגלל שהוא בררן

אלא שפסלו אותו ולא עלתה בידו. אז אולי כאן

כן יקבל את העולם הבא,

יש מצב שאדם הולך לעולמו ובעצם חלק מהתיקון

שלו זה להיות רווק ולמות כך

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נכתב בשאלה:

"אדם שנפטר ולא השאיר אחריו ילדים אין לו השארות הנפש"

אין לי מושג מהיכן קובעים משפט כל כך חמור. אני מעולם לא שמעתי דברים כאלה. זהו משפט שאני לא מבין את ההגיון שלו. המשפט הזה נשמע לי טעות חמורה ואפילו פוגעת.

אדם שלא השאיר אחריו ילדים - כאילו לא די לו בסבל שיש לו בעולם הזה, אנחנו עוד מרעיפים עליו סבל בעולם הבא?

השארות הנפש מובטחת לכל אדם מישראל: "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" (היחידים שאין להם חלק לעולם הבא הם אלה שעברו עברות חמורות מאוד ולא חזרו עליהם בתשובה).

נסכם ונאמר בקול צלול וברור - כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא! בין רווקים ובין נשואים. בין גרושים ובין אלמנים. בין אלה שזכו לילדים בעולם הזה ובין אלה שלא זכו. כולם בכלל ישראל הכשרים הם ויש להם חלק לעולם הבא.