זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/07/15 00:54 יט בתמוז התשעה

שאלה

:שלום כבוד הרב, אני בת 16 וכבר מרגישה שאני רוצה זיווג..

אחותי ניסתה לסדר לי מישהו וכל פעם שהיא התחילה לדבר איתי עליו הראתי לה שאני לא כל כך בעניין כי התביישתי .. ולא ידעתי אם הוא רוצה.. למרות שאני חושבת שהוא הזיווג בשבילי, והוא מה שאני רוצה כי הוא בעל מידות טובות וצדיק. ואני מתחילה להרגיש רגשות כלפיו ולא מצליחה להוציא אותו מהראש שלי.

שאלתי היא אם לדאוג לזיווג הזה עכשיו, ולפנות לאחותי שתסדר לי אותו או שזהו לא הזמן המתאים ? כיצד אוכל לדעת שהוא באמת מי שמתאים לי? כיצד אוכל לא לחשוב עליו כל הזמן ?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את צעירה בשביל להתחיל בחיפוש אחרי בן זוג,

גם כשמוצאים בגיל כזה אין מה לעשות ולא יכולים להתחתן ומגיעים לבעיות הלכתיות קשות,

לכן את צריכה להסיח את דעתך מהענין, לבנות את עצמך במידות טובות, בחברתיות, ובלימודים, ובבא העת תוכלי למצא את בן זוגך, אבל לא עכשיו.

בברכה,

דני ארגמן