זוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/08/16 12:32 ז באב התשעו

שאלה

שלום הרב ! אני בחור בן 19 במכינה ישיבתית

וברוך ה׳ השנה התחלתי ממש להתחזק ולחזור בתשובה!

לקראת סוף שנה הכירו לי בחורה בת 18 צדיקה יראת שמיים , באמת בחורה זהב! .

אנחנו בקשר כבר כמעט חודש , וברוך ה׳ אנחנו מאוד מחזקים מאוד אחד את השנייה!

היא נותנת לי כוחות להמשיך ולהתחזק עוד ועוד,

וברוך ה׳!! ואני מרגיש שאני

מסיר עוד מחיצה ועוד מחיצה כדי להתקרב לקדוש ברוך הוא! ,אנחנו מאמינים באמונה הפשוטה שאין עוד מלבדו! והכל הקדוש ברוך הוא!

העניין הוא , שאני לא הייתי עוד בקשר רציני כזה כמו עכשיו ,כמובן שאנחנו מקפידים על הכל: נגיעה וכוו. ואני לא כל כך יודע מה לעשות ואיך מנהלים זוגיות טובה ובריאה לקראת חתונה בעזר ה׳ , אני משתדל כמה שאפשר ללכת לפי הספרים על האמונה ושלום בית וכו ..

אבל בכל זאת אני מרגיש שלא מספיק מלמדים ועוזרים לנו איך מנהלים את הקשר עם בת זוגתך לפני החתונה ?

מקווה שתבין אותי

ותודה רבה רבה הרב.

תשובה

שלום
אשריך על הצעדים הגדולים שאתה עושה בהתקרבותך.
כמו שכתבת יש ספרים בעניין, אבל באמת זה לא מספיק.
אתה צריך למצוא במכינה או באזור מגוריך איזשהו רב להתייעץ אתו בעניין - גם על הגיל והשלב שבו נכון להפוך את הקשר לנישואין, וגם על הדרך הנכונה לבנות את הקשר ואת הבית.
אם אתה לא מוצא, תכתוב לי את מקום מגוריך, ואנסה לעזור.
בהצלחה