זוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/14 12:16 כז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרבבב..

יש לי שאלה ממש חשובה אני והבן זוג שלי כרגע לא חיים יחד עוד לא התחתנו הוא נפל במצוקה גדולה לאלכוהול לפני שנה וזה פעם ראשונה שהוא נפל לאלכוהול חזק כזה במצוקה אבל זה פעם 3 שהסתבך ונכנס לבית אסורים המקרים האחרים היו מכות עם חברים לכן אני שואלת כבוד הרב לפי ההלכה צריךלתת צאנס לתקן עצמו אבל נשאלה אם זה פעם 3 זה כדאי? ודרך אגב יש לנו גם ילד יחד והוא חזר בתשובה ואני עדיין לא אני רק מסרותית ושומרת מצוות ושבת מלאה ומרבה בתפילות גם והבטיח שיתקן עצמו ולא יחזור לזה לעולםםם אז לתת צאנס או לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי התאור שלך הוא נראה אדם אם קשיים עצומים שמונעים ממנו לשמור על עצמו ולא להסתבך.

אני בטוח שהוא מתכוון ברצינות למה שהוא מבטיח אבל רק הבטחות לא יכולות לעזור. יש לו כוונות טובות כשהוא מבטיח - אבל הוא לא יכול כרגע לקיים את ההבטחה בגלל הקשיים שלו. לכן הוא חוזר ומסתבך. קשה להאמין שהוא יוכל להשתנות בלי טיפול רציני.

את בהחלט רשאית לחפש זוגיות אחרת. אבל אם הזוגיות אתו מאוד מאוד חשובה לך אז תתיעצי עם העובדת הסוציאלית של הכלא. היא יכולה לנסות לשכנע אותו בעזרתך לעשות טיפול רציני ומושקע שיביא אותו לשינוי אמיתי.
היא יכולה גם לומר לך אם הוא עושה משהו רציני כדי להשתנות.

מכל מקום - את ודאי לא חייבת לתת צ'אנס, זכותך למצוא לעצמך זוגיות אחרת.