זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/02/16 10:47 ל בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה, יש לי חבר כבר תקופה ארוכה של זמן ואנחנו חושבים ברצינות על חתונה בעז"ה, אך יש בעיה הורי ובעיקר אבי מתנגדים לקשר שלנו משום שאבי אינו מכיר את הבחור ושומע מאדם מסויים שמפיץ עליו לשון הרע ומספר עליו דברים שהם לא טובים ולא נכונים.

הבחור שלי הוא בן אדם שקודם כל יש בוא יראת שמיים הוא בחור צדיק וישר יש בוא מידות טובות כמו כנות הערכה אכפתיות וכבוד לסובבים אותו.

אך מצד שני אבי הוא בן אדם מאוד עקשן שאי אפשר לדבר איתו כל כך מכייון שאינו מקשיב ותקוע בדעתו השגויה.

ניסנו הרבה דברים, ניסתי לדבר איתו כמה פעמים, ביקשנו מהר"מ שלו שידבר איתו אך הוא עקשן ולא מקשיב לצערי הרב.

לכן כבוד הרב אנחנו צריכים את עזרתך שתייעץ לנו מה הכי נכון לנו לעשות, אנחנו לא מוכנים להיפרד הקשר שלנו חזק ב"ה ומלא בקדושה אנחנו לומדים ביחד הרבה על זוגיות ופרשת שבוע ועל כל מיני עיניינים שצצים אז אנחנו מבקשים בבך כבוד הרב שתכוון אותנו למלא את רצון ה' שנוכל להגיע לשכינה אמיתית בחתונה בעז"ה. אז מה עושים כבוד הרב איך לא הולכים נגד ההורים ואיך אפשר לצאת מהמצב הזה .

תודה רבה כבוד הרב שיהיה חודש טוב בעז"ה

תשובה

ב"ה,

באופן עקרוני צריך לבדוק את הטענות,

אם הם לא מבוססים - לשלוח אותם לפח.

אם הבחור טוב, אתם צריכים לדבוק ברצונכם ואין בזה משום זלזול בכבוד הורים, כי בענין נשואין זו החלטה שלכם,

כמובן לדבר עם ההורים בכבוד,

לא שייך לתייג את האבא כעקשן, גם לא אדם אחר, בודאי לא אבא.

אלא להתיחס לעובדות מסכים לא מסכים, מקובל עלי או לא.

בברכה,

דני ארגמן

אשמח לעזור בפלפון 0527710491