זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/12/12 23:08 יט בכסלו התשעג

שאלה

שלום וברכה!

אני בחורה בת 22 לומדת חינוך מיוחד שנה א'. יצאתי עם 4 בחורים ועכשיו אני יוצאת עם החמישי.

הבחור שאני יוצאת איתו הוא חזן בבית הכנסת של אבי (אבא שלי משמש כרב) והוא מדריך בישיבה תיכונית שנמצאת ליד הבית שלי, והוא מדריך בכיתה ט' שהר"מ שלה הוא נשוי לחברה מאוד טובה שלי.

לפני שלושה חודשים אבא שלי פנה אלי ושאל אותי אם אני רוצה להכיר אותו, ועניתי לו שלא כי ידעתי שהוא גדול משהו בסביבות ה28 29. אחרי חודש בערך חברה שלי (שבעלה הוא הר"מ )הציעה לי גם לצאת איתו ואני עניתי את אותה תשובה. ולפני שבוע הר"מ פנה אליו כדי להציע לו מישהי והוא אמר לו שהוא רוצה להכיר אותי. ואז הסכמתי- אמרתי שאני אנסה ואני יודעת גם שאני צריכה מישהו בוגר אז אולי זה יהיה טוב. נפגשנו פעמיים והיה ב"ה טוב, הבעיה היא שגיליתי שכשאני אהיה בת 22 הוא יהיה בן 30. וגם קצת מפריע לי המראה שלו- הוא נראה קצת מבוגר. אני לא יודעת מה לעשות אם להמשיך או לא.

מצד אחד אני יודעת שהוא בן אדם ממש טוב ועדין -שזה מה שאני צריכה. ואז אני אומרת לעצמי תתעלמי מהגיל. מצד שני זה נראה לי ממש מפחיד וממש גדול בשבילי ואם זה ככה אז אולי אין טעם להמשיך בקשר.

אשמח לשמוע את עצת הרב. תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

פער כזה הוא סביר אם את מרגישה טוב איתו,

ולא נבלעת באשיותו.

תבדקי בפגישות אם את מרגישה נח לומר דברים הפוכים ממה שהוא אומר, האם יש לך מקום בזוגיות הזו?
האם יש מצב שהוא המבוגר האחראי של הזוגיות הזו ואת מכרח הנסיבות מבטלת את דעתך?

חשוב שתרגישי כאלו הוא בן גילך ממש ואת יכולה לדבר איתו על כל דבר בחופשיות.

אם את רואה אותו כאשם עדין וטוב, אין מה לחשוש מהמראה החיצוני, אם אוהבים מתרגלים למראה והוא לא מפריע.

בברכה,

דני ארגמן