זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/04/12 16:42 ב באייר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שמחתי לדבר אתך היום על הזוגיות שלי ובאמת נתת לי נקודות למחשבה

ואני אסירת תודה על כך.

אז כל פעם אפנה אליך בשאלות בנושא זוגיות,הלכה .להלן מס' שאלות אשמח לתשובה עצה לתגובה בסיטואצייה עצמה.

1.מהם הסיבות לכך שבעלי מתקשה לקום שבת בבוקר לתפילה(לפניכן לא היה פתאום הפסיק די זמן,מבינה שעייף..)?וכיצד עליי להגיב או לנסות לשכנעו שילך?

אפילו קורה עד כך ששבת אני קמה ועושה קידוש לבד כי הוא ממשיך לישון,פשוט עצוב שאין סעודת שבת בוקר כהלכה.

2.בעלי מאד איכפת לו ממני ואני רואה זאת שתמיד הוא מייעץ לי אל תתחברי לבנות שליליות,שלא ירמו אותי,האם כשבעל מקנא לאשתו(מופיע גם בתורה)זה דבר חיובי או שלילי? כי יש לקנא ויש לקנא.

3.בעלי מאד רגיש ופגיע אז כשנעלב ממני אז הוא מתכנס בתוך עצמו ולוקח לו זמן להעביר זאת מהר וכשאני פונה אליו כאילו מתנהג כאילם לא מגיב לשאלותיי לא מתייחס אליי ואם כן יענה בעצבים ,אני לעומותו מעבירה זאת בקלות סולחת באותו היום.

4.האם בעלי צודק באומרו אם את תשתני או יותר נכון תקשיבי למה שאני אומר לך,מייעץ לך אז תהיה מלכה?(מה עם הצד השני הרי זה הדדי?).

בתודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אענה על שאלותיך לפי סדרן:

1. זה לא רלוונתי לדעת למה הוא לא קם להתפלל? לא צריך לנסות לשכנע אותו שילך לבית הכנסת, הוא ילד גדול ויכול לקחת אחריות על מעשיו,
הנסיון מלמד שככל שמנסים לשנות אדם ללא הסכמתו כך הוא מתבצר בעמדתו.
{לגבי סעודת שבת אפשר לעשות קידוש על קפה ועוגה ואחר כך את הסעודה}.
כמובן אם זה מתאחר כדאי שתדברי איתו על כך, אבל לא ממקום של קיום המצוות שלו אלא מהצורך שלך לסעוד יחד בשבת.

2. יש כאן שני ענינים שונים, קנאות ודאגת יתר.

קנאות זה דבר לא טוב, צריך לתת אמון בבן הזוג ולא לפתח חשדנות.

מה שהוא דואג שלא ירמו אותך, זה בסדר, כי יש אנשים תמימים שיכולים לרמות אותם, אבל גם זה צריך להיות במידה בנעימות מבלי שזה יחנוק.

3.אשריך שאת יודעת לסלוח מהר, אבל לא כל אחד זוכה במתנה הזו, יש אנשים שמטבעם זקוקים ליותר זמן עד שהם נרגעים מאיזשהי פגיעה, לכן צריך לתת לו את הזמן ולא להאיץ בו בענין הזה.

4.נכון שאם תקשיבי לו הוא יהפוך אותך מלכה, אבל גם להיפך זה נכון, אם הוא יקשיב לך לכל מה שתאמרי לו תהפכי אותו מלך....

אז במקום לבנות מערכת יחסים שכל אחד אומר לשני מה לעשות עדיף לדבר ביחד כשווים, להקשיב אחד לשני, לחשוב שגם הוא יכול לומר את האמת והצדק, וגם אם חולקים אחד על השני, עדיין לאף אחד אין את ההמונופול על האמת,
צריך ליצור אוירה שמדברים יחד ולא שנותנים הוראות, גם אם השני יהפך למלך או מלכה....

בברכה,

דני ארגמן