זוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/11 18:02 יט בתשרי התשעב

שאלה

אני יוצאת עם מישהו והוא מגיע אלי הביתה לשבת/חג, האם אנו יכולים לישון באותו בית אך בחדר שונה או שעלינו לישון בבתים שונים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מן הדין לא שונה בחור זה מבן דוד או כל רווק שמתארח וישן בביתכם.
אם אתם לנים בחדרים שונים, ויש אנשים נוספים בבית, אין איסור.

עם זאת בעצם השאלה שלך בא לידי ביטוי המצב הטעון כאשר בחור שאת יוצאת אתו ישן בדירה אחת אתך. הקרבה שביניכם יוצר מתח גדול ועלולה אף להביא למכשול.

משום כך נהוג שזוג לפני חתונה (בעקר לאחר שמתארסים) לא ישנו בדירה אחת.
אם אין ברירה אחרת - אפשר להלין בבית שלך בזהירות ובהקפדה רבה שלא יהיה מכשול.

עייני גם תשובה של הרב שרלו

http://www.ypt.co.il/show.asp?id=30434