זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/09/11 01:14 כז באלול התשעא

שאלה

ב"סד

שלום לך כבוד הרב ארגמן,

שמי שירה אני בת 25 ומגדירה את עצמי כשייכת לזרם הדתי לאומי.כמו כן חשוב לציין כי הוריי אנשים דתיים ומאמינים.

לאחרונה סיימתי קשר זוגי ורציני של שנה עם בחור יהודי מסורתי שעלה לארץ לפני 7 שנים מקנדה.

הוא גדל במשפחה השייכת לזרם "האורתודוקסי-מודרני" והוא שומר שבת אך לא חובש כיפה ביום יום, כמו כן הוא לא מקפיד על תפילות ותפילין בתדירות יומיומית.הוא בן אדם מאוד רוחני, יש לו רב שהוא בקשרים קרובים איתו והוא התחנך בישיבה תיכונית ..וגם כשעלה לארץ למד שנתיים בישיבה בצפת וירושלים.. נכון להיום הוא לא ממש דתי. שומר שבת, אך לכאורה מקיים חיים מודרניים. יש לו חברים חילונים ודתיים...ואותי זה מעמיד בדילמה. מעבר לכך, הוא סיפר לי שהוא מעשן גראס מדי פעם..ז"א בתקופת התיכון הוא היה מעשן יותר, אך נכון להיום הוא מעשן פעם בכמה שבועות. הוא בחור ממש טוב, עדין, מנומס, סטודנט, בא ממשפחה טובה , ההורים שלי נפגשו איתו כמ הפעמים וממש אוהבים אותו..הם יודעים שהוא מעשן גראס לפעמים וזה ממש לא מפריע להם. אני מתלבטת האם לחזור אליו ולמסד את הקשר או שמא עשיתי החלטה נכונה בכל שנפרדתי ממנו. יש לציין הוא בחור מאוד רגוע, עדין, אין לו מצבי רוח וסימפטומים של מעשן סמים.סה"כ היה לי ממש טוב איתו , תקשורת טובה, כימיה והיכ חשוב אהבה ועל זה ממש קשה לי לוותר.

מה עליי לעשות במצב כזה?זה נורא מסתכל , כי אני חושבת עליו הרבה וקשה לי להמשיך הלאה..

תודה מראש ושנה טובה!.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את מעלה שני נקודות,

אחת - הרמה הדתית,

והשניה - לקיחת גראס,

ביחס לנקודה השניה אני לא יכול ליעץ לך, כי איני בקיא בחומרים האלה ואיני יודע מה משמעות לקיחתם.

בענין הנושא הראשון, מצד אחד רמה דתית מסויימת ומצד שני קיימת אהבה,

את צריכה לחשוב על המשפחה שאת רוצה להקים, האם זה מתאים לך? האם היות רוצה שבעלך יהוה דוגמא לילדים?

מה הרמה הדתית שלך ולאן השאיפות שלך? האם הם עולים בקנה אחד עם השאיפות שלו?

אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך,
ועל פהם להטוות לך את הדרך.

נכון שהאהבה חשובה, אבל צריך לבחון אם גם בחיים היומיומים תהיו מאושרים על אךף הפער.

בברכה,

דני ארגמן