זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/03/15 00:20 ד בניסן התשעה

שאלה

שלום לרב ותודה על ההקשבה ..

אני בשיעור א',עד אמצע שיעור ג' אני לא חושב שאצא לדייטים אבל גיליתי שאני חייב לענות לעצמי על שאלה פשוטה.. ולא ידעתי איך..

לפני כמה שבועות יצא לי קצת לחשוב על כמה בנות שאני מכיר [הכרות שהתבטאה בלדבר איתן בסניף לפעמים לבד או תוך כדי דיון עם עוד אנשים וכו' אבל לא שחנשתי עם אף אחת בצורה שיוצרת קרבה יתר על המידה]

בכל אופן , חשבתי לעצמי שוואלה מה מסובך בכל הקטע הזה של שידוכים.. אני למשל אם משהי מהם ולא משנה מי הייתה מעוניינת להינשא לי עוד כמה שנים ודאי הייתי מסכים!! ואז אחרי כמה שעות הייתי ממש נבוך היה לי פשוט שהמחשבות האלו לא נכונות.. אבל לא הצלחתי להגדיר לעצמי למה..לכן פניתי אל הרב.. איך אפשר להעיף ולתקן את התפיסה הילדותית הזו שאם הבחורה נחמדה בעיניי אז פשוט שאם היא מעוניינת ולא משנה מי זו זה אומר חתונה.. אציין שבכלל הייתה לי מין תפיסה כזו תמימה שוואלה למה כל בן שממש סבבה עם איזו בת לא ייצא איתה...

תודה רבה!!!!!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

היתה מי שחשבה כך,

מטרוניטה אחת שאלה מה עושה הקב"ה מאז שברא את העולם אמרו לה משדך שידוכין.

אמרה גם אני יכולה לעשות זאת, לקחה אלף עבדים ואלף שפחות העמידה שורה מול שורה, וכך התחתנו,

למחרת הגיעו עבדים ושפחות מוכים וחבולים...

לשדך זה לא רק סבבה והכל, בחור ובחורה שמכירים יש ביניהם הבדלים ברצונות בשאיפות בהרגלים במנטליות וכדומה, כדי להתאים צריך עבודה רבה וגם אחרי שמתחתנים עדין נמצאים לפני העבודה הזוגית לאורך כל השנים.

אגב, חוץ מנחמד להיות ביחד, יש גם חובות דאגה לפרנסה, לבריאות למקום מגורים וגם להרגשה הטובה של האישה.

בברכה,

דני ארגמן