זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/07/06 23:39 יד בתמוז התשסו

שאלה

שלום, שמי א. אני בת 18 ויש לי בעיה רצינית שמלווה אותי כבר המון זמן.

יש לי בן זוג, חבר שאנחנו כבר שנה וחודש ביחד.

בחצי שנה האחרונה חבר שלי החל בחזרה בתשובה, משהו שבהחלט שימח את לבי ואת משפחתי משום שאני מאמינה בכך ועוד סיבה: משפחתי היא דתית-מסורתית.

אני הכרתי את חבר שלי כשהיה מסורתי.

הוריי הם דתיים, ותמיד גדלתי בבית של אמונה ודת, אך לא עשיתי את כל הדברים שבן זוגי עושה.

בזמן האחרון זה קצת התחיל להפריע לי משום שהוא עושה דברים שאני לא ידעתי עליהם ולכן קשה לי להאמין בהם.

אני חושבת שאולי אנחנו לא מתאימים.

חשוב לציין, שאהבה, מסירות, אמונה, יש בקשר זה.

יהיה לי מאוד קשה לוותר.

אני לא רוצה למנוע מבן זוגי את הדת, לא רוצה למנוע ממנו ללכת לשיעורי תורה, אני מעודדת אותו ללכת לשיעורי תורה, אני יודעת שזה עושה אותו מאושר.

אני יודעת שהכל לטובה ובידי שמיים, אבל אני לא נגד הדת אלא אני אוהבת אותה אך יש כמה דברים שאני לא עושה וחברי כן ומאוד קשה לי לקבל אותם לכן זה גורם להרבה ריבים ועצבות.

כבנאדם אני מאוד מעריכה את בן הזוג שלי ואוהבת מאוד והקשר בנינו הוא מאוד אמין וטוב, אנחנו נהנים מכל שנייה שביחד ומודים לבורא עולם ששידך בנינו, אך שוב הבעיה שאני לא יודעת איך לקבל את חברי.

השאלה, איך בנאדם שחוזר בתשובה שמנסה לקיים כמה שיותר מצוות יכול להיות בן זוג של משהי מסורתית שמקיימת חלק מן המצוות.

אשמח לקבלת העזרה, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
נראה לי שזה מוקדם מידי לקבל החלטות.
שניכם צעירים מספיק ולא לחוצים, וזמן הקשר ביניכם אינו ארוך דיו כדי לקבל תמונת מצב ראויה.
באופן עקרוני, כששני בני זוג מאוד רוצים האחד בשני הם מצליחים להתגבר על הכל.
אבל אם הדבר גורם לריב ולעצבות – אין טעם להיכנס למערכת עמוקה.
על כן, הדבר הנכון לעשות הוא להמתין מעט ולראות. אם הפער ביניכם ילך ויגדל, ויהיו עוד מקרים שבהם לא תוכלו ליישב את האחד עם השני – טוב יותר לא להמשיך. אם תמצאו את הדרך ללכת ביחד – המשיכו.

עיקר העיקרים הוא השלום בין בני הזוג.

כל טוב