זוגיות קשה ובעייתית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/09/15 15:01 כד באלול התשעה

שאלה

שלום רב

אני נשוי מזה 9 שנים עם שני ילדים קטנים...

אני בסטטוס פרוד מזה זמן. בשל בעיות קשות בזוגיות של אישה קשה מאוד שנוקטת באלימות מילולית וחוסר כבוד טוטלי אלי.

מגיע למצב של השפלה אלי אל מול הילדים. ניסינו כמה וכמה טיפולים זוגיים ללא הצלחה.

לאחרונה קראתי באיזה ספר יהדות בנושא שלום בית כי אם לאדם יש אישה רעה זה הניסיון שהוא קיבל והתיקון והוא חייב להתמודד עם זה אחרת הקושי וייסורים יבואו ממקום אחר.

האם באמת זה נשמע הגיוני שגבר צריך לסבול במערכת זוגית. האם בשביל זה נתן הקב"ה את אופציית הגירושין.

אשמח לקבל התייחסות

מודה מאוד .

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין מצוה לסבול יסורים,

מי שקשה לו פה צריך ללכת למקום אחר,

כמובן לא במהירות כמו שמקלידים את המשפט הזה,

צריך לעשות כל מאמץ לתקן את המצב,

גם במערכת זוגית קשה, אפשר למצא דרך מוצא.

אבל כאשר כלו כל הקיצים - יש אפשרות להפרד,

לקחת פרק זמן ארוך לחשבון נפש - חישוב מסלול מחדש ולנסות לבנות זוגיות חדשה.

רק כאשר אדם נמצא במצב שלא יכול להתנתק מהמקום שבו הוא נמצא, יש מקום למחשבה שאלו הם היסורים שלו,

הרי לכל אדם יש חבילה, לזה בזוגיות לאחר בכלכלה, לשלישי בבריאות וכו'.

אבל בהחלט אין ענין להשאר במקום שסובלים.

בברכת שנה טובה,

דני ארגמן