זוגיות לקראת חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/11/13 15:06 ז בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה מקור ההלכה שבני זוג המיועדים זה לזה אסורים לישון באותו מבנה (לא באותו חדר), האם זו הלכה לגמריי, וכמה צריך "למסור את הנפש" על זה (מריבות עם בן הזוג)?

תודה מראש על תשובתך

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

תקופת האירוסין היא מורכבת מבחינה הלכתית, כי מצד אחד כבר החליטו להתחתן ויש קרבה רגשית גדולה, אך מצד שני לא נישאו זה לזה בחופה וקידושין אז הם אסורים כמו כל זוג אחר,

לכן צריך להקפיד יותר ממה שרגילים, כיון שיש קרבה רגשית.
לא צריך לריב על כך, צריך לדבר בנחת, הרי יהיו עוד הרבה חילוקי דעות בחיים אז זו הזדמנות ראשונה לפתור שאלות מורכבות על ידי דיבור הבנה והקשבה.

מזל טוב,

דני ארגמן