זוגיות חרדית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/10/10 21:47 כג בחשון התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אני כבר לא יודע מה אני אמור לעשות.

אני דתי לאומי ויוצא עם חרדית במשך כחצי שנה,

שנינו בגיל הנישואין.

הקשר בנינו ב"ה מעולה אבל אבא שלה ממש מתנגד,

הוא לא מוכן לשמוע על מישהו שהוא לא חרדי.

התייעצנו עם כמה רבנים ואנחנו יודעים שזה החלטה רק שלנו,

והיא אף אמרה שהיא מוכנה להתחתן גם בלעדיו.

לקחנו כרגע הפסקה עד שאני אחליט סופית בעצמי.

אני ממש מפחד מלקחת כזאת החלטה בלי התמיכה של אבא שלה,

מה גם שהמצב הזה גורם לבעיות בין כל המשפחה שלה,

זה בעיקר אבא שלה מול כולם,

אבל זה עדיין כואב לשנינו,

היא רמזה ואחותה אף אמרה זאת במפורש שזה עלול להוביל לגירושין,חלילה,של ההורים,

אני לא רוצה לבנות בית על חשבון חורבן של בית אחר...חס ושלום.

היא כבר איבדה כל תקווה לנסות לשנות את האבא,

הם ניסו לשכנע אותו לדבר עם הרב שלו,אבל הוא לא מוכן בכלל לשמוע.

האמא לעומת זאת אומרת שהיא מחפשת את הרגע הנכון ומתפללת למצוא את הדבר הנכון לומר,

בעיקר לנסות איך לגרום לו לחשוב שזה לא יפגע בכבוד שלו.

אני מאוד מקווה שזה יצליח,בעז"ה,אבל מצד שני זה לא פייר מצידי לגרום לה לחכות לדבר בלתי ידוע.

לפני כשבוע היא אמרה שאין לה כבר כוחות והיא רוצה שניפרד,

אבל שנינו הבנו שאנחנו קשורים מידי...וחזרנו לדבר מידי פעם בפלאפון או בהודעות,

מצידי הייתי רוצה לדבר איתה כל הזמן,אבל אני מרגיש שעד שאני לא אחליט סופית אני לא ראוי לפנות אליה,כי היא ויתרה על כ"כ הרבה בשבילנו.

למרות שהרוב אומרים לי שאפשר להסתדר מצויין גם בלי האבא,לי זה נראה מידי מוזר..

מה הוא לא יהיה בחתונה של הבת הבכורה שלו?

מה לא אוכל להיות אצלה בבית אף פעם?

מה הוא לא יוכל להיות סנדק לילדים שלנו,בע"זה?

נשמע לי מטורף...

אמא שלה גם אומרת שאין סיכוי שהיא תחתן את הבת שלה כמו אלמנה..

וכואב לי לשמוע את זה..

גם אמא שלי חוששת לאיך נסתדר,

היא סיימה לעבוד ומרוויחה שכר מינימום,אני כרגע סטודנט שלא עובד אבל אני בעז"ה אתחיל לעבוד כשנתחתן.

אני כ"כ מבולבל ולא יודע מה לעשות,

אני לא מצליח להתרכז בכלום,

אני רק מתפלל שד' יכווין אותי בדרך הנכונה.

סליחה על הבלאגן בשאלה..

פשוט אני מרגיש שנגמרים לי כבר הכוחות

בתודה מראש

ובשורות טובות!

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. מי שקובע עם מי להתחתן אלו בני הזוג ולא ההורים שהרי בני הזוג הם אלה שצריכים לחיות ביחד.

ב. אם אתם רוצים לשמור על עצמאות צריך לדעת שיש לזה מחיר, למשל לא לקבל סיוע כספי מההורים, לחיות במערכת יחסים צוננת עם האבא וכדומה, אי אפשר לתפוס חבל משני קצותי, גם עצמאות בהחלטות וגם הסכמה עם מה שאתם עושים.

ג. יחד עם זאת יש לקוות שבמשך הזמן, כשהאבא יראה את נחישותכם בדרך שבחרתם הוא יתחיל לרכך עמדות, סוף סוף זו בתו שהוא חפץ בטובתה.

ד. חשוב שתבין את המקום שבו נמצא האבא, מבחינתו להתחתן עם מזרוחניק זו מכה קשה הן מבחינה השקפתית והן מבחינה חברתית, בתו נחשבת כעת כמי שנפלה ברמתה הדתית,(כמובן זה לא נכון כי רמתו הרוחנית והערכית של האדם לא נקבעת לפי שיכותו החברתית או הדתית אלא לפי ערכו האמיתי, מעשיו ומדותיו.)

בברכה,

דני ארגמן