זוגיות ורמה דתית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/14 18:18 כז באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד.

אני דתייה מבית הוריי אך כאשר התגרשו הרמה הדתית שלי ירדה והפסקתי להקפיד על מצוות מסוימות.

כעת ישנו בחור שאני מכירה כבר זמן רב ולאחרונה התחלנו לדבר על עתיד ונישואים. אך מה שמגביל אותנו זה שהרמה הדתית שלי נמוכה יותר משלו, וישנן מצוות שאיני מקפידה עליהן בחיי היום-יום וזה מפריע לו. אני רוצה להתחזק מהבחינה הדתית, כדי שבעזרת ה' אוכל לחנך גם את ילדי בדרך זו, אך איני יודעת איך, מאחר ואני סטודנטית ואין לי זמן למדרשה...

מה אני יכולה לעשות?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשביל להתחזק צריך להחליט שמקפידים יותר בקיום מצוות.
לשם כך לא חייבים מדרשה אבל כן חייבים סבלנות. קשה להשתנות. לכן שינוי בריא ואמיתי נעשה בתהליך: לאט לאט.
קבלי על עצמך דבר שלא קשה לך להתחייב כלפיו. ותני לעצמך מספר שבועות להתרגל לשינוי הראשון. רק לאחר שאינך צריכה מאמץ בקיום המצווה הראשונה קבלי על עצמך דבר נוסף... (הדימוי שעולה בדעתי הוא הכנת טחינה: כל פעם מוסיפים מעט מים... אם מוסיפים כמות גדולה בבת אחת - הכל מתקלקל).

אם חשוב לך ללמוד יותר תורה ולהיות באוירה הולמת - יש המון מסגרות שמתאימות לסטודנטים:
1. באוניברסיטאות עצמן, בירושלים ובבר אילן, יש שעורים לסטודנטים.
2. בירושלים וגם בגוש דן יש מבחר עצום של שעורי תורה.
3. יש המון ספרי אמונה והלכה שמתאימים ללמוד עצמי (מפורסמים מאוד הספרים של הרב אליעזר מלמד והרב שלמה אבינר - יש עוד הרבה מאוד ספרים).
4. יש שפע עצום של שיעורים נפלאים באינטרנט באתר 'מכון מאיר', אתר 'ישיבה' ועוד רבים רבים.

בהצלחה!