זוגיות אפשרית ?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/01/11 09:07 יט בשבט התשעא

שאלה

שלום וברכה.

אני מהמרכז ויוצאת עם בחור מהצפון.. אני מבית דתי והוא מבית דתי. רק שאני יותר חזקה ממנו פחות או יותר. אני עם חצאיות והוא לא הולך עם כיפה אבל המשפחה שלו כן ... הוא שומר שבת ורוצה להקים בית דתי.

השאלה שלי מבחינת ייעוץ והדרכה נכונה..האם כדאי לנסות למרות המרחק או שזה קשר שנועד לכישלון מפאת המרחק, דת וכיוצאבזה?

או שכדאי לנסות למרות הכל?אנחנו יוצאים כ 3 חודשים , אני עדיין בודקת את מידותיו של הבחור ואת השקפותינו על מנת לבנות יחד בית בישראל. הבחור מרגיש שאני הזיווג שלו ואיתי הוא מרגיש שהוא הגיע לנחלה. אני מרגישה שאני נמשכת אליו אבל עדיין מחפשת תשובה לכל השאלות מבחינת התאמה כללית להכל.

האם הרב יכול לייעץ איך לגשר על הפערים ואם בכלל כדאי להשקיע ולהתמיד? ואיך ניתן לדעת שאכן בחור ובחורה ראויים זה לזה?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

איך יודעים אם מתאימים זה לזה?
צריכה להיות התאמה בהשקפת עולם על החיים, איך רוצים לבנות את המשפחה, כמובן גם מבחינה דתית, צריך לא רק את הפערים אלא בעיקר את הכיוון שאליו אתם רוצים ללכת,

מעבר לזה צריך לראות אם יש לו מידות טובות, ענוה, לא כועס מהר, נותן מקום, מקשיב, מתחשב, אוהב לעזור וכד'.

וכן צריך שימצא חן בעניך, שאת רוצה להיות בחברתו, חושבת עליו וכד'. מרגישה שמתגלים בך כוחות חיים חדשים עם הבחור.

בקשר לפער הדתי שאת אומרת, אתם צריכים לדבר על זה לראות היכן כל אחד עומד לאן פניו מועדות ומהן שאיפותיו. כמובן לא מדובר בהבטחות שכך וכך אעשה אלא ברצון עכשוי שבא גם לידי ביטוי מעשי.

בברכה,

דני ארגמן