זה משגע אותי!!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/08/07 14:21 יח באב התשסז

שאלה

אני לא מבינה את זה.

למה בנות צריכות להיות כ"כ אומללות? הם צריכות להיזהר שהם יושבות בצורה צנועה,שהם מתכופפות בצורה צנועה,שהם מרימות ידיים,שהם מדברות לא בקול,שהם שרות,שהם צוחקות בצורה לא צנועה,שהם אוכלות בצורה לא צנועה,שהם עושות מוראלים בתור מדריכות(!!) זה פשוט לא נורמאלי..למה זה כ"כ?? זה ממש מתסכל..

תשובה

בע"ה
בנות לא צריכות להיות אומללות אלא שמחות ומלאות חיים.
אם יש מי שסובל זה אולי הבנים, שבגלל חולשתם צריכים כל הזמן שלא להסתכל ולא לראות ולא לשמוע ועוד ועוד איסורים שממש מגבילים אותם בהמון דברים. חשבת על זה כך?
אבל האמת היא אשף אחד לא צריך לסבול. אילו היינו מסדרים את חיי החברה שלנו כך שבנים יהיו בחברת בנים ואת הפעיליות יעשו עם עצמם, וכך הבנות יפעלו וישחקו, יעשו מוראל, ויציגו וישירו - הכל עם בנות, - לא היתה שום בעיה. נכון שהחברה היום לא בנויה כך, לכן זה קשה לנו ודורש התמודדות עם מגבלות שונות, אבל זו בעצם בחירה שלנו, האם לחיות בצורה יותר נפרדת , שסזה פתרון שמבחינה מסויימת הוא קל יותר, כי אז אין התמודדות, או לחיות בחברה "מעורבת" ולהיות בהתמודדות יום יומית לא פשוטה, כשמראש ננסה לנטרל כמה שיותר בעיות, ועיקר האחריות , נופל על כל אחד והתמודדותו/ה האישית.
כידוע יש מי שבחר בצורה כזו ויש מי שבחר בזו. וכולם מכוונים ליבם לאביהם שבשמים.