זה לא הגיוני ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/09/02 11:08 כה באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

אני יודעת שהתעסקנו בנושא של "בינו לבינה" כבר רבות..ואולי אין כבר מה להוסיף או לחדש,אבל בכל זאת אני רוצה להעלות נקודה כלשהי שמציקה לי.

לפי הבנתי, אחת הסיבות של איסור קשר/מגע עם המין השני בגיל הזה,זה כי הקשר לא מוביל לנישואין..ועלול לגרום לפגיעה בנישואין העתידים שלך.

מצטערת,אבל לדעתי זה מגוחך !!

קצת קשה לי להסביר ,אבל- הרי יש מיליוני זוגות בעולם שאינם יהודים שומרי מצוות (או יהודים,אבל שאינם שומרי מצוות) ,האם הנישואין של כולם פגועים ,בגלל שהיו להם קשרים אינטימיים בעבר ?!

לא!! להגיד שזה מה שקורה לכולם-זו הכללה.

ואין טעם בלהסביר על אחוז המתגרשים בארץ וכו'... בגלל שכל מקרה זה לגופו, אין הכללות!!

לכן ,הסיבה הזאת של להימנע מקשר עם בן /בת בגיל שלנו נראית לי ממש לא הגיונית.

בסופו של דבר,בעז"ה, בעלי לעתיד יהיה הגבר שאני אוהב בכל ליבי וארצה לבלות איתו את שארית חיי בעולם הזה...והעובדה שהיו לי כמה "חברים" בעבר, לא היא זו שתימנע מממני חיים משותפים מאושרים איתו, לפחות היא לא אמורה -אלא אם כן הנישואים לא רציניים מלכתחילה..

אשמח לקבל הסבר / תגובה -אני בטוחה שנקודה זו מטרידה לא רק אותי..

בברכה,

גלית.

תשובה

ב"ה

גלית שלום.

אני חושב שההסבר שלך לא נכון .טעות בידך.

התורה לא אסרה נישואים שניים !!
הרי מותר לאלמן או גרוש או גרושה להתחתן שוב ושוב ושוב ,וכל אחד חי את חייו באושר ב"ה.
בתחום עבודתי כרב אני נפגש המון עם זוגות מהסקטור ה"חילוני " (לא אוהב את המילה הזו )אנשים שחיו ביחד בחטא נורא ואיום ,ואחרי שהם ניסו שוב ושוב עם כל חבריהם ,לא יכול בחיים להיות להם הרגשה של בראשתיות.

אולם התורה שלנו שניתנה ע"י יוצר האדם נותנת לנו את היכולת לבחור בין טוב לרע.ולהבחין בין אהבה לתאווה,
ועל האדם למצות את אישיותו ביכולת הבחירה למשל:
התלמוד מספר על כהן גדול שאמר אני אקרא לאור הנר ולא אטה אותו כי ..אני הרי כהן גדול!!!
ומה קרה בסוף?
הוא נכשל והיטה את הנר בשבת!!
איך זה קרה?
כי הוא בחר בדרך כזו,
דרך שהוא הציב לעצמו את הגבולות.

אם רוצים לקיים את התורה צריכים לצאת מנקודת הנחה בסיסית : שזה רצון השם .נקודה.

אם האדם רוצה ל"החליף"את השם ולהציב גבולות דרכו לא תצלח בדיוק כפי שאנשי מדגל בבל לא צלחה דרכם.

צריך להתפלל להשם שיורה אותנו בדרך הנכונה.ויודיענו נכוחה מהם הגבולות הנכונים והיכן הם עוברים.

חוצמיזה לגבי הגויים אין להם את הנשמה שיש ליהודים.
ליהודים יש שאיפות רוחניות גבוהות .
אנו רוצים להגיע לדרגה גבוה כי אנחנו עם סגולה.

שנה טובה,

עוזיאל