זהות מינית

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/01/02 14:50 כד בטבת התשסב

שאלה

שלום רב,

בעייתי היא המשיכה למין הלא נכון.

אני יודע שלכל דבר יש תכלית בחיים, אבל זה נהיה לי קשה מלשאת את זה מידי יום. פשוט קשה לי.

ניתן לראת זאת כניסיון שאני עומד בו, ועמדתי יפה בו עד היום. אני בטוח שאעמוד בו גם בעתיד, אבל נורא קשה לי.

נורא.

תודה, אורן.

תשובה

ב"ה,

אורן היקר,

המשיכה למין הלא נכון אינה גזירה משמיים! אין היא פגם גנטי שלא ניתן להפטר ממנו. העובדה שאתה חש בבעיה מוכיחה שיש בך בריאות גדולה, שאתה מבין שתכלית הכל היא הנצח, היא הקיום העתידי. אתה מבין שללא התחברות לבני המין השני יכחד עולמו.
ביחסים חד מיניים יש יותר מקורטוב של אגואיזם, של דאגה לעונג האישי ופחות לבניין העולם והכלל. ל
אבל, לא רק הסיבות הפיזיולוגיות עומדות לנגד עיני אלא גם ההבנה שאיש ואישה - במהות הקיומית שלהם - משלימים זה את זה. יחסים חד מיניים - על פי הבנתי אינם יוצרים השלמה. הם יוצרים ריק מסויים, חלל מסויים. מלכתחילה הבורא ברא על אחד מהמינים חסר מתוך הנחה שבן זוגו ישלים אותו.
אל תשבר!

יש לך כח! אל תתייאש! אתה מסוגל להתגבר על המחשבות הקשות הללו. יתכן ועליך לפנות לעזרה מקצועית. אבל גם כאן יש להיזהר, יש מטפלים בעלי תובנה שאין זה מתפקידם לסייע לך לצאת מהמחשבות הללו. השתדל ללכת למי שמבין למה הזהות המינית מפריעה לך.

השתדל לבנות קשר זוגי בריא שבמרכזו נתינה והדדיות, ובעז"ה תזכה לחיים של אורה.

בברכה,

שי