זהות מינית

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/09/01 20:52 טו באלול התשסא

שאלה

אני חושב שאני נמשך לבנים... מה לעשות?

תשובה

ב"ה,

פלוני יקר,

ראשית, טוב שבחרת להיוועץ בשאלה זו.
שנית, נקודת המוצא היא שלבעיה זו יש פתרון והיא לא גזירת שמיים. נכון שיש להאבק בתחושות הקשות הללו, נכון שיש לכך מחיר כבד של מאבק עז ותיסכולים, אבל נקודת הבסיס היא שניתן לשנות, ניתן לתקן אחרת התורה לא היתה מגדירה את מי שנכשל בחטא זה כחייב מיתה. העובדה שהעובר על כך נענש, מעידה שהדבר מסור לידי הבחירה החופשית של כל אחד ואחד מאיתנו.
יחד עם זאת, אני רוצה להדגיש נקודה עקרונית בשאלת היחסים בין המינים. יחסים חד מיניים אינם מובילים, לעולם, ליצירה ולהמשך קיום העולם. אשר על כן, מסתבר שהאגואיזם, ההנאה האישית, ההמנעות מדאגה לקיום העולם ועתידו, עומדת בבסיס היחסים החד מיניים.
לכן, עליך להרבות בחסד, בנתינה, בהבנת הערך של ההמשכיות, בהבנת המשמעות של הכלל לעומת היחיד.

אין לי ספק שחשוב להסתייע בטיפול מקצועי. בכל מקרה, אם תרצה נוכל לשוחח בטלפון להמשך הבירור של הסוגיה.

חשוב שתכיר ביכולתך להתגבר, ובעז"ה עוד תזכה להקים משפחה כשרה בישראל.

כל טוב, שי