ויפאסנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/06 18:43 כא בשבט התשסו

שאלה

האם ישנה בעיה הלכתית של ע"ז בהשתתפות בקורס ויפסאנה? (מדיטציה ותענית דיבור במשך 10 ימים).אשמח אם הרב שרלו יענה לשאלתי.

תשובה

שלום וברכה
אני לא מומחה בתחום.
קראתי בעיון מה זה באתר http://www.il.dhamma.org/ ואני מציע להתרחק מאוד מאוד.
מדובר בהשתלטות רוחנית.
באופן עקרוני, אין היהדות מתנגדת לטכניקות נפשיות שונות, בהן אנו מחלצים מעצמנו כוחות שונים, רוגע נפשי, ריכוז וכדו'.
אך שימי לב לתקנון המשמעת לדוגמה:
קבלת המורה והטכניקה
על כל התלמידים להביע את נכונותם להישמע באופן מלא להוראות המורה ולהנחיותיו במשך תקופת הקורס, לקיים את כללי המשמעת ולמדוט בדיוק כפי שהמורה יבקש, בלי להתעלם ולו אף מחלק מההנחיות, ובלי להוסיף להן דבר. קבלת המורה צריכה לנבוע מתוך הבנה בהירה ולא מתוך קבלת מרות בצורה עיוורת. התלמיד יוכל לעבוד בחריצות וביסודיות רק מתוך גישה מלאת אמון. ביטחון כזה במורה ובטכניקה, הוא תנאי הכרחי להצלחת המדיטציה.
טכניקות אחרות, טכסים, פולחנים וכל תרגול מדיטציה אחר
במשך תקופת הקורס, הכרחי להפסיק לחלוטין, כל סוג של תפילה או טקס דתי - הבערת נרות או קטורת ספירת חרוזי תפילה, שינון מנטרות, שירה וריקודים, צום מוחלט וכדומה. כמו כן יופסק כל תירגול הוליסטי, רוחני, ותרגולי מדיטציה אחרים. אין הדבר נעשה כדי לגנות את כל אלו, אלא כדי לאפשר הזדמנות הוגנת לטכניקת ויפאסנה בצורתה הטהורה.
חשוב מאד לא לערבב טכניקות מדיטציה אחרות עם ויפאסנה, דבר שיפריע להתקדמות התלמיד ועלול אף להיות מסוכן. למרות אזהרות חוזרות ונשנות של המורה, היו מיקרים בעבר בהם תלמידים עירבבו במכוון ויפאסנה עם תירגולים אחרים והזיקו לעצמם. כל ספק או בלבול, שעשויים להופיע, יוכלו תמיד להתבהר בשיחה עם המורה.

איך אפשר ללכת לזה ???

כל טוב