ויהי נועם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/10/11 19:46 ב בחשון התשעב

שאלה

שלום רב!

קודם כל, תודה רבה על העבודה הנהדרת שאתם עושים פה..

יש לי מספר שאלות:

א) מצויין שאין לומר "ויהי נועם" במוצ"ש בשבוע שבו חל יום טוב.

בהנחה שאני נמצא במוצ"ש, הכוונה היא ליום טוב בשבוע שעכשיו נגמר? או יום טוב בשבוע שמתחיל?

ב) האם מותר לברך יחף? האם יש הבדל בין ברכת 18, ברכת המזון או ברכות רגילות של "שהכל נהיה בדברו" "בורא פרי ה.." וכו'..

ג) האם יש מקום לברך על אוכל שהוכן בשבת? (ואפילו הובערה אש על מנת להכין אותו?) זה מרגיש פשוט לא בסדר.. (אפשר להעיר ולומר שפשוט לא צריך לאכול אוכל שהוכן בשבת, אך אשמח אם בכל זאת יינתן גם מענה לשאלה..)

תודה רבה! שבוע טוב..

תשובה

ב"ה,

שלום,

א. הכוונה לשבוע שבא.

ב. תפילת שמונה עשרה וברכת המזון אין לאומרם יחף, שאר ברכות אפשר.

ג. אכן אוכל שהוכן בשבת באיסרו כגון הבערת אש - אסור באכילה.

אך יש מצבים שנעשה איסור ובכל זאת מותר לאכול למשל אם משהוא עבר על איסור דרבנן בשוגג האוכל מותר באכילה ואז צריך לברך כי הברכה על ההנאה וכיוון שזו הנאה מותרת צריך לברך,

בברכה,

דני ארגמן