וידוי ותורה שבע"פ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/12/06 15:19 ה בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב יש לי מס' שאלות בענייני הלכה ואמונה:

1.באילו זמנים בקריאת שמע שעל המיטה אין אומרים וידוי חוץ מחודש ניסן וערב שבת?

2.רציתי לשאול לגבי חז"ל האם כשמסרו לנו את התורה שבע"פ והסבירו לנו דברים הכתובים בתורה שבכתב היה להם רוח הקודש זאת אורת שאלתי היא מאיפה הסמכות לקבוע עניינים הניתנים משמיים למרות חכמתם וידיעתם הרבה האם יש מקור איפשהו הכותב בפירוש את מתן סמכות הסבר ההלכות שבתורה לגדולי התורה ולהעבירם לפשוטי העם?

תודה רבה מראש ויום טוב!

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא אומרים וידוי במוצ"ש עד חצות וכן במוצאי ר"ח , חנוכה, פורים.
2)הקב"ה נתן סמכות לחכמים לפרש את התורה לפי כללים מאוד מסויימים ומדוייקים.
על כל חכם המפרש את התורה להביא ראיות לדבריו ורק אם דבריו עשויים ללא סתירות ,מבוררים ומלובנים ומנופים אז דבריו מתקבלים.
אגב, התורה שבכתב והתורה שבעל פה הם יחידה אחת כמו שלהבת האחוזה בגחלת.

וכדאי לך לעיין בהקדמה שכתב הרמב"ם לפירוש המשנה . שם הוא מסביר בבהירות את העיניין.וכמובן בדברי המשנה הראשונה בפרקי אבות.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.